Τρίτη 29 Μαΐου 2018

7 εκπληκτικά οφέλη του ανανά που δεν φαντάζεστε!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΓΕΙΑ 7 Εκπληκτικά Οφέλη Του Ανανά Που Δεν Φαντάζεστε!Στο άκουσμα της λέξης ‘ανανάς’, μας έρχονται στο μυαλό γραφικά τοπία με παραλίες, φοίνικες και εντυπωσιακά κοκτέιλ με ομπρελίτσες. Η γλυκόξινη γεύση του τροπικού αυτού φρούτου είναι πολύ ιδιαίτερη.
Είναι πολύ σημαντικό όμως να γνωρίζουμε και τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στην υγεία μας.
Τα Οφέλη Του Ανανά Για Την Υγεία.1. Αντιφλεγμονώδης Παράγοντας.Ο ανανάς προέρχεται από την οικογένεια Bromeliaceae, από την οποία πήρε το όνομά της μία από τις σημαντικότερες ενώσεις προαγωγής της υγείας, η βρομελίνη.
Το πολύπλοκο μείγμα των ουσιών του μπορεί να λειτουργήσει ως παυσίπονο, αντιπηκτικό και αντιφλεγμονώδες. Με λίγα λόγια, είναι η ασπιρίνη της φύσης.
2. Θεραπεία Για Τη Δυσκοιλιότητα
Αυτό το θαυματουργό φρούτο ενισχύει τη διαδικασία της φυσικής πέψης. Η υψηλή

περιεκτικότητά του σε ίνες βοηθά στον σχηματισμό των κοπράνων και τη γρήγορη κίνησή τους στο έντερο, ενώ το ένζυμο βρομελίνη διασπά τις πρωτείνες. Ο χυμός ανανά, ιδιαίτερα, χρησιμεύει ως καθαρτικό το οποίο θεραπεύει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα.
3. Βοηθά Στην Καύση Του Λίπους
Αν και περιέχει ζάχαρη (εξαιρετικά ευεργετικό φρούτο για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη), η ποσότητα δεν είναι σημαντική. Επιπλέον, το ποσοστό του λίπους είναι αμελητέο, καθιστώντας τον ανανά ένα εξαιρετικό σνακ για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η περιεκτικότητα σε ίνες συμβάλλει στην καθυστέρηση της πεπτικής διαδικασίας, και βοηθά στην καταπολέμηση της λιγούρας. Άμεσα, ευθύνεται για την εκτόξευση του μεταβολισμού και την καύση θερμίδων, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Dr. Anju Sood.
4. Κάνει Καλό Στα Μάτια
Ο ανανάς είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και μετάλλων, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο. Βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης των κυττάρων και μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας ασθένειας των ματιών που επηρεάζει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Είναι επίσης μια καλή πηγή καροτίνης βήτα, απαραίτητης για την καλή υγεία των ματιών.
5. Ρυθμίζει Την Αρτηριακή Πίεση Και Την Υπέρταση
Ιατρικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ένα φλυτζάνι ανανά περιέχει (χαμηλό ποσοστό) 1mg νατρίου και (υψηλό ποσοστό) 195mg καλίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα
Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης στον οργανισμό.
6. Υπογονιμότητα
Για τις γυναίκες που πασχίζουν να συλλάβουν, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει. Η παρουσία σημαντικής ποσότητας φολικού οξέος, το καθιστά πιο πιθανό.
7. Αποθήκη Βιταμινών
Ο ανανάς θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια διατροφική γροθιά, καθώς περιέχει τις βιταμίνες Α, C, E και Κ, μέταλλα όπως κάλιο και ασβέστιο, ηλεκτρολύτες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το καροτένιο. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, αποτρέποντας τη βλάβη των κυττάρων. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σας προστατεύσουν από ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση, καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Η βιταμίνη Α και C είναι θείο δώρο για την επιδερμίδα
‘Συνήθως συνιστούμε δύο μερίδες οποιουδήποτε φρούτου την ημέρα και ο ανανάς είναι σίγουρα μία από αυτές σε καθημερινή βάση. 100 γραμμάρια είναι μία επαρκής ποσότητα, με την προυπόθεση να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας’, προσθέτει η Dr. Sood. peiraxtiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα