Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Σαουδική Αραβία: Με 7.400 αεροπλάνα και 18.000 λεωφορεία έφτασαν 2,5 εκατ. μουσουλμάνοι στη Μέκκα


Συγκεντρώνονται για το χατζ, το προσκήνυμα που κάθε μουσουλμάνος οφείλει να κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τραγωδίες όπως του 2015, όταν 2.300 άνθρωποι είχαν ποδοπατηθεί
Με όλα τα μέσα έφτασαν στην Μέκκα, το λίκνο του ισλαμισμού, περίπου 2,5 εκατ. μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο για το χατζ, το προσκήνυμα που κάθε μουσουλμάνος οφείλει να κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του και το οποίο θεωρείται ένας από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ.
Οι προσκυνητές έφτασαν με 7.400 αεροπλάνα, που προσγειώθηκαν στην Μέκκα από την Τζέντα και την Μεντίνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας Ναμπίλ αλ-Αμουντί. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι πιστοί μετακινήθηκαν επίσης χρησιμοποιώντας 18.000 λεωφορεία.



Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια, ώστε να αποφευχθούν τραγωδίες όπως του 2015, όταν είχαν ποδοπατηθεί έως θανάτου λόγω του συνωστισμένου πλήθους σχεδόν 2.300 άνθρωποι.
Οι προσκυνητές πετούν επτά πέτρες κατά του Σατανά στο ειδικό «μνημείο» και πηγαίνουν στη συνέχεια στην κοιλάδα της Μίνα, κοντά στη Μέκκα, πεζή ή με λεωφορεία. Η Μίνα είναι μια στενή κοιλάδα, στην οποία δεσπόζουν βουνά, και η οποία μεταμορφώνεται σε κάθε περίοδο του χατζ σ'έναν τεράστιο καταυλισμό από λευκές σκηνές που στεγάζουν τους πιστούς.
Περίπου «350.000 κλιματιζόμενες σκηνές έχουν στηθεί» για το φετινό χατζ, δήλωσε σαουδάραβας αξιωματούχος.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα