Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Τριφυλία: Εγκρίθηκε η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης για τροποποίηση προϋοπολογισμού


Η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης -και όχι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής- εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια ακόμη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας.
Επίκεντρο της διαφωνίας ήταν η μεταφορά ποσού 70.600 ευρώ από τον κωδικό «Επισκευή σχολικών κτηρίων Κυπαρισσίας» στον κωδικό «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού», η οποία και τελικά δεν έγινε, καθώς επικράτησε η πρόταση των αντιπολιτεύσεων. Οι υπόλοιπες αλλαγές κωδικών που προτάθηκαν με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν.
Η κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης έγινε από το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη, ο οποίος τόνισε: «Καταθέτω εναλλακτική πρόταση στην υπό ψήφιση τροποποίηση του προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του δήμου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ως εξής: Η προτεινόμενη μεταφορά του ποσού των 70.600 ευρώ από τον κωδικό 15.7321.005 «Επισκευή σχολικών κτηρίων Κυπαρισσίας» στον κωδικό 20.7335.012 «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού….» να μην πραγματοποιηθεί διότι είναι επιχορήγηση Covid «Έκτακτη επιχορήγηση των δήμων προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προέκυψαν από την εμφάνιση του κορονοϊού Covid» και οφείλουμε να τα διαθέσουμε για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων για τις οποίες ως δημοτική αρχή δεν έχετε διαθέσει ένα ευρώ. Πέραν αυτού υπάρχουν χρήματα αδιάθετα σε κωδικούς προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού που αγγίζουν τα 130.000 ευρώ. Δεν συντρέχει κατά την άποψή μας λόγος ενίσχυσης του συγκεκριμένου κωδικού».
Τελικά με 10 ψήφους υπέρ, 8 κατά της εναλλακτικής και υπέρ της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής, 2 κατά και των δύο προτάσεων και 1 λευκό, επικράτησε η πρόταση της αντιπολίτευσης.  Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα