Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΑΑΔΕ: Τι είναι η ψηφιακή ενημέρωση κίνησης, έρχεται σε δύο μήνες


Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, σε δύο μήνες θα τεθεί σε λειτουργία μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, η ψηφιακή ενημέρωση κίνησης

Για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος σχολιάζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις της τελευταίας διετίας σημείωσε πως «δημιουργήσαμε ψηφιακές υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1, «προχωράμε στο επόμενο βήμα», καθώς άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή η νέα πλατφόρμα «Τα αιτήματα μου», όπου έχουν ήδη ενταχθεί 70 Δ.Ο.Υ.
Όσον αφορά το MyData, διευκρίνισε ότι είναι το μεγαλύτερο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το πρόγραμμα από λογιστές σημείωσε ότι «δουλεύουμε εντατικά με όλους τους φορείς για να αντιμετωπίσουμε όποια θέματα υπάρχουν», ενώ σημείωσε ότι είναι εγγεγραμένες 310.000 επιχειρήσεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο MyAADE live και ανέφερε ότι είναι η πρώτη υπηρεσία εξυπηρέτησης μέσω βιντεοκλήσης, όπου μεταξύ άλλων, θα μπορεί η υπηρεσία να χορηγεί ΑΦΜ και κλειδάριθμο.
Τι είναι η ψηφιακή ενημέρωση κίνησης
Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Πιτσιλής, σε δυο μήνες πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, η ψηφιακή ενημέρωση κίνησης.
Μέσα από την υπηρεσία αυτή, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βλέπουν για κάθε μήνα - αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο - τι ποσά πλήρωσαν και για για ποιες υποχρεώσεις (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, κ.λπ.), αλλά και τι ποσά συμψηφίστηκαν και με ποιους φόρους, τα πόσα που καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς τους και τα ποσά που καταβλήθηκαν ως υπερεισπράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα