Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ – Μ. Χριστοδουλάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος – Τι μας ζήτησε η Φώφη Γεννηματά



«Αισθάνομαι υποχρέωση ως γραμματέας να δώσω τη μάχη, για να στηρίξω την ενότητα και την αξιοπιστία της παράταξης. Την προσπάθεια να μην ευτελιστεί η διαδικασία και ο χώρος στα μάτια της κοινωνίας». Με αυτή τη δήλωση, ξεκαθάρισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και την πληθώρα υποψηφιοτήτων που προέκυψαν ύστερα από την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την εκλογική διαδικασία, για λόγους υγείας.
Ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο OPEN, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι οι πολλές υποψηφιότητες, «παρά την αμηχανία που ίσως δημιούργησαν ως προς τον τρόπο τους», όπως είπε, «δεν κάνουν απαραίτητα κακό».
Και προσέθεσε πως μπορούν να ενισχύσουν τη συμμετοχή και τη δυνατότητα εκπροσώπησης «όλων των διαφορετικών τάσεων, που υπάρχουν μέσα στο κόμμα και στην κοινωνική μας βάση. Και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα», τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες «δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση, να θέσουμε πολιτική ατζέντα και προτάγματα, να μιλήσουμε στον κόσμο της παράταξης και να διατυπώσει ο καθένας την στρατηγική του για την επόμενη ημέρα του χώρου».
Τι μας ζήτησε η Φώφη Γεννηματά
Με την προσωρινή απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ενεργό δράση, η παράταξη περνάει προφανώς πολύ δύσκολες στιγμές, δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας με νόημα πως, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, «όλοι μας κρινόμαστε και φυσικά κάνουμε τις επιλογές μας. Και είναι πολύ κρίσιμο», όπως είπε, «να δώσουμε τη μάχη για την αξιοπιστία του χώρου, για την εξωστρέφεια, την ενότητα και την προοπτική του. Ο χώρος μας έχει μάθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγαίνει δυνατότερος», τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.
«Προσωπικά, δεν θα βάλω υποψηφιότητα για την ηγεσία του χώρου», ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Η Φώφη Γεννηματά μας ζήτησε να μην την ‘μικρύνουμε’, να μην την κάνουμε ‘ομαδάρχη’ σε μια διαδικασία 40 ημερών και με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και προφανώς, αυτό για τους δικούς μου ηθικούς λόγους το σέβομαι, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Αισθάνομαι υποχρέωση ως γραμματέας να δώσω την μάχη για να στηρίξω την ενότητα και την αξιοπιστία της παράταξης. Την προσπάθεια να μην ευτελιστεί η διαδικασία και ο χώρος στα μάτια της κοινωνίας».
Η Φώφη Γεννηματά ως άνθρωπος
Μιλώντας για την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικού, Φώφης Γεννηματά, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε: «Πάντα με το χαμόγελο, πάντα ανθρώπινη και αυτό ήταν και το διακριτό της στοιχείο. Και στην πολιτική αλλά και ως άνθρωπος, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και την μετριοπάθειά της, αγαπητή και συνθετική. Που φανερώνει, δυστυχώς, σήμερα και επί του πολιτικού, ένα κενό που υπάρχει και καλούμαστε με μεγάλες δυσκολίες να το αντιμετωπίσουμε».
Όπως είπε, μάλιστα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μέχρι την τελευταία στιγμή, «μία μέρα πριν να μπει στο νοσοκομείο, ήταν μάχιμη, μαζί μας, σε περιοδεία στη Ρόδο, και αυτό δείχνει τη δύναμη της ψυχής της».
Για το πρόβλημα υγείας
Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μίλησε για τη δύναμη που χαρακτηρίζει την Φώφη Γεννηματά, αλλά και για το «κύμα αγάπης» που εισέπραξε, μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.
«Νομίζω ότι όλοι έχουμε συγκλονιστεί, όχι μόνοι οι άνθρωποι που ήμασταν και παραμένουμε δίπλα της, όχι μόνο τα κομματικά στελέχη και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλη η κοινωνία», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Και προσέθεσε πως είναι πραγματικά συγκινητικό «το οριζόντιο κύμα αγάπης που εισέπραξε και δείχνει και για τη δική της εικόνα το πόσο αγαπητή ήταν και είναι σε απλούς ανθρώπους έξω στην κοινωνία. Και αυτό έχει και την πιο μεγάλη αξία».
«Είναι μια μάχη δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη που η ίδια ξέρει να την δίνει καλύτερα από τον καθένα, είναι δυνατή και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει, για ακόμη μια φορά, σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες», κατέληξε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.   tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα