Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

“Ζητάει τα ρέστα” από τους Γιατρούς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας, με στόχο να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει, επιχειρεί η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Την Παρασκευή 8/10/21, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) αποτελούμενη από την Πρόεδρό της Αφροδίτη Ρέτζιου και τον Γεν. Γραμματέα της Παναγιώτη Παπανικολάου, παραβρέθηκε στην Καλαμάτα στη συνέλευση του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας, μετά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μ. Γκάγκα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Στις 12/10/21 η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με ανακοίνωσή της αναδείκνυε λεπτομερώς τα πολλά και οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας σημειώνοντας ότι “σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ υπηρετούν μόνο 67 μόνιμοι και 30 επικουρικοί συνάδελφοι”.
Μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υπήρξε η παρέμβαση της Διοικήτριας του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη και των μελών του Δ.Σ. που με έγγραφό τους προς το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας ζητούν να πληροφορηθούν «εάν ελήφθη νομίμως απόφαση της Γενικής Συνέλευσης υπό των παρισταμένων Ιατρών η οποία να υιοθετηθεί το σύνολο και λέξη προς λέξη το περιεχόμενο του υπ αριθμ. πρωτ. 11675/12.10.2021 εγγράφου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε)»! Κι αυτό, όπως είναι αντιληπτό, χωρίς το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας να έχει καμία απολύτως ευθύνη για την ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
Και ακόμη ζητά «να προσέλθει το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις επί των καταγγελλομένων, ενόψει της επικείμενης δικαστικής προσφυγής μας»!
Η ΟΕΝΓΕ σε απάντησή της σημειώνει:
«Προφανώς η κυρία διοικήτρια βρίσκεται σε σύγχυση. Την ενημερώνουμε ότι μέλη των σωματείων είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των νοσοκομείων. Την ενημερώνουμε επίσης ότι δεν πρόκειται ούτε να ζητήσουμε την άδεια της για να συνεδριάζουμε, να συζητάμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα ούτε βεβαίως να απολογηθούμε για το περιεχόμενο και τις αποφάσεις των συλλογικών μας διαδικασιών».
Στην κατακλείδα επισημαίνεται: «Μάλλον έτσι εννοεί η κυβέρνηση τον εκδημοκρατισμο της λειτουργίας των σωματείων… Δεν θα τους αφήσουμε να μας κλείσουν το στόμα!».

Το έγγραφο της διοίκησης του Γ.Ν. Μεσσηνίας προς το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το έγγραφο του Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσσηνίας προς το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας με Αρ. Πρωτ:18928/14.10.2021, έχει ως εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας στην με αριθμό 21/13.10.2021 (Θ-ΕΗΘ 1) Συνεδρίαση του αποφάσισε: Όπως κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του νομίμως Συνεστημένου Σωματείου των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας να γνωστοποιήσουν στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας τα κάτωθι:
Α) Εάν ελήφθη νομίμως απόφαση της Γενικής Συνέλευσης υπό των παρισταμένων Ιατρών η οποία να υιοθετηθεί το σύνολο και λέξη προς λέξη το περιεχόμενο του υπ αριθμ. πρωτ. 11675/12.10.2021 εγγράφου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε).
Β) Εάν στην Γενική Συνέλευση των Ιατρών διαπιστώθηκαν τα αναφερόμενα στο ως άνω έγγραφο και ελήφθη νομίμως απόφαση από το σώμα για την ορθότητα ή μη του περιεχομένου του εγγράφου και επί αυτού εξεδόθη η σχετική απόφαση με τήρηση πρακτικών.
Γ) Εάν η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης με τα ανωτέρω θέματα γνωστοποιήθηκε νομίμως στη Διοίκηση.
Δ) Να προσέλθει το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις επί των καταγγελλομένων, ενόψει της επικείμενης δικαστικής προσφυγής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα