Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Έντονη αντιπαράθεση για πλατείες Γαργαλιάνων και Φιλιατρών


«Το θέμα με τις πλατείες δεν το συζητώ με κανέναν, έχω τα χαρτιά, έχω τη νομιμότητα να κάνω τη δουλειά μου» είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν οι δύο αναπλάσεις παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί. Οι αναπλάσεις αφορούν τις πλατείες Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Το θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αρκετούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να επιμένουν ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για τα δύο έργα και ότι υπάρχουν και πολλές αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμαρχος ήταν κάθετος, ότι οι δύο αναπλάσεις θα γίνουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να παρεμποδίσει το έργο ας έρθει να το κάνει, έχω χαρτιά από όλες τις υπηρεσίες, εγκρίσεις, αποφάσεις, υπογραφές, και όταν θα έρθει η ώρα θα κάνω αυτό που πρέπει. Δεν συζητώ με κανέναν, με τίποτα, δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Αν αυτό που κάνω δεν αρέσει, ας έρθει ο επόμενος να το αλλάξει. Εγώ το πρότεινα και το ενέκριναν. Δεν διαπραγματεύομαι και δεν συζητώ τίποτα, θα τηρήσω τη νομιμότητα».
Νωρίτερα ο κ. Λεβεντάκης είχε αναφερθεί και στο θέμα της χρηματοδότησης της πλατείας Φιλιατρών σημειώνοντας ότι παραπληροφορούν τον λαό, λένε «βλακείες και ασυναρτησίες» ότι ο δήμος δανείζεται και τα λεφτά θα πρέπει να τα επιστρέψει ο τριφυλιακός λαός. «Ο λαός θα πρέπει να μαθαίνει πόσο άσχετοι είναι κάποιοι, πόσο κακόβουλοι και πόσο δεν ενημερώνονται» ανέφερε.
Εμφανίστηκε μάλιστα σίγουρος για την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν με πειράζει από εδώ και πέρα ό,τι εμπόδια και να προσπαθήσουν να μου βάλουν προκειμένου να μην περάσει κάποια ενίσχυση κάποιου κωδικούλη ή όχι, μου είναι αδιάφορο. Έχω προγραμματίσει και έρχονται τόσα έργα, έχουν γίνει τόσα έργα, που ήδη πιστεύω πως η επόμενη εκλογή έχει κριθεί. Ας αφουγκραστούν τον κόσμο». Συμπλήρωσε πως ο κόσμος ήδη έχει δείξει την αγάπη του και ενδεχομένως την προτίμησή του.
Το θέμα της πλατείας των Φιλιατρών είχε θέσει νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσαφαράς σημειώνοντας πως έχουν ζητήσει να γίνει ενημέρωση για την πλατεία και να γίνει συμβούλιο με μοναδικό θέμα αυτό, παρουσία ειδικών που θα ενημερώσουν. Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο άρθρο 3 λέει πως πρέπει να συνεργάζεται με το δήμο για την ενημέρωση των πολιτών.
Επίσης ο Δημήτρης Δριμής παρατήρησε ότι για τις πλατείες Γαργαλιάνων και Φιλιατρών είχαν πει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την άλλη ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε πως κάποιοι στέκονται στον τύπο και όχι στην ουσία. Στις δημοκρατίες, είπε, υπάρχει αντιπροσώπευση, αλίμονο αν σε κάθε απόφαση καλούσαμε τους περιοίκους να μας πούνε, από πού και ως πού μιλάνε οι μη ειδικοί. Αυτό, τόνισε, είναι στα όρια του λαϊκισμού. Το Τοπικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να ενημερωθεί, να πάει στην Τεχνική Υπηρεσία, στο δήμαρχο, να ενημερωθεί.
Ο Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως τη νομιμότητα δεν την αμφισβητούμε, όμως δεν πρέπει να έχετε και τη λαϊκή νομιμοποίηση. Η πλατεία είναι ο τόπος που ζει η κοινωνία. Το ΤΣ έπρεπε να είχε ενημερωθεί.
Παίρνοντας εκ νέου το λόγο ο κ. Τσαφαράς απαντώντας στον κ. Μπακούρο τόνισε πως ο κόσμος έχει αντιπροσώπους, ο κόσμος μας έστειλε εδώ και τα θέματα πρέπει να συζητιούνται εδώ, επιβάλλεται. Συμπλήρωσε επίσης πως το να διαφωνεί κανείς είναι δημοκρατικό του δικαίωμα εκτός και αν εδώ δεν έχουμε δημοκρατία. Ενώ επανέλαβε ότι αυτό που έχει πει είναι ότι η Περιφέρεια προχώρησε σε δανεισμό για το έργο της πλατείας.
Τέλος ο Γιάννης Μερκούρης είπε πως ο κ. Νίκας έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον τριφυλιακό λαό για το θέμα της πλατείας, δικό του έργο είναι η πλατεία Φιλιατρών.   Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα