Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Eνημερωτική επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη σχετικά με τις προτάσεις για την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών από δημοτικούς συμβούλους


Με πρόσφατη ανακοίνωσή τους στα τοπικά ΜΜΕ, οι επίσης πρόσφατα διαγραφέντες, από την παράταξη “ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας”, δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Αλευράς και Αγγελής Κοροβίλας, ομού μετά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (φαντάζομαι, δεν εκπλήσσει κανέναν το γεγονός αυτό…), Παναγιώτη Τσαφαρά και Χαράλαμπου Καναλουπίτη, “με ένα στόμα, μια φωνή”, προέβαλλαν τις ενστάσεις τους, τις σχετικές με την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, αλλά συγχρόνως, “ως σχετικοί επί του θέματος…” τις παρεμβάσεις τους, για τροποποιήσεις, πάνω στη μελέτη του έργου αυτού.Ηλίου φαεινότερον βέβαια, και το γιατί προέβησαν σ’ αυτήν την ανακοίνωση (τη δεδομένη, μάλιστα, στιγμή), όπως επίσης και ποιος ο σκοπός αυτής, της “κοινής συμπόρευσής τους”.
Διότι το θέμα τους δεν είναι, διόλου, η ανάπλαση της πλατείας της πόλης τους (μας), αλλά το πώς θα δημιουργήσουν θέμα στη δημοτική αρχή και σε εμένα, προσωπικά.
Όσον αφορά στους δύο πρώτους, εξ’ αυτών, το “ενδιαφέρον” τους για την πόλη προοϋπήρχε, “εντονότατο” μάλιστα, από την αρχή της εκλογής τους, για προφανείς λόγους (τους οποίους, λίγο πολύ, όλοι υποψιάζεστε.)
Γι’ αυτό και φρόντιζαν, με κάθε ευκαιρία, να βάζουν τρικλοποδιές και να προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να παρεμποδίσουν, ό,τι όμορφο προσπαθούσαμε να επιτύχουμε, για τον τόπο μας.
Δικαίως, λοιπόν, σήμερα, διερωτώμαι, για όλους τους παραπάνω αναφερόμενους…
Πού ήταν, τα προηγούμενα χρόνια, όλοι αυτοί οι κύριοι, να εναντιωθούν, σε όλα τα μίζερα, που συνέβαιναν στην πόλη τους (μας);
Γιατί, ξαφνικά, «σήκωσαν μπαϊράκι» σήμερα;
Πού ήταν, τότε, οι “ανακοινώσεις” τους και οι έγγραφες αναφορές τους;
Πού ήταν, τότε, το αίτημά τους για δημόσια διαβούλευση;
Πού ήταν, τότε, κρυμμένη, η “άδολη” και “απεριόριστη” αγάπη τους, για την πόλη τους (μας);
Πού ήταν κρυμμένη, τότε, όλη τους η αγανάκτηση, αλλά και το μένος, εναντίον εκείνων, που πήγαν την πόλη 100 χρόνια πίσω;
Γιατί τηρούσαν όλοι τους, τότε, «σιγήν ιχθύος», για τα προβλήματα που ταλάνιζαν την πόλη των Φιλιατρών;
Όλα για το «θεαθήναι», τελικά…
Γι’ αυτό και σήμερα, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνο, φορούν το “προσωπείο” του καλού συμπολίτη και έρχονται να διεκδικήσουν τα “σωστά” και τα “δίκαια”, για τον τόπο τους (μας).
Με απώτερο, βέβαια, σκοπό, να πολεμήσουν και παρακωλύσουν το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, της οποίας ηγούμαι.
Με τον ίδιο ακριβώς ρόλο συμμετείχαν, άλλωστε, οι εν λόγω κύριοι, και στην πλατεία των Γαργαλιάνων, όπου συστηματικά προέτρεπαν τους πολίτες, να εναντιωθούν στο έργο της ανάπλασης, της εκεί πλατείας, όπως και στα γενικότερα στην Τριφυλία έργα, προς υλοποίηση.
Οι «ρόλοι» έχουν μοιραστεί σωστά, κατά την παραγγελία, καθώς φαίνεται, λοιπόν, εκ του αποτελέσματος.
Τους ενοχλεί, προσωπικά, ο δήμαρχος, γιατί δεν πήραν αυτό που ήθελαν και γιατί κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο, που δεν υποκύπτει σε κανενός είδους, έμμεσο ή άμεσο εκβιασμό, προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και που, όπως αποδεικνύεται από την πορεία των έργων καθημερινά, δεν ήρθε να διοικήσει το Δήμο, για να κάνει “πλιάτσικο”.
Γι’ αυτό και, το μόνο, που έχουν καταφέρει, είναι…
Να είναι, δυστυχώς, «μαριονέτες», σε ένα θλιβερό «θέατρο του παραλόγου».
Ας συνεχίσουν να παίζουν το «ρολάκι», που τους δόθηκε, θεωρώντας πως ασκούν πολιτική, για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν πρόκειται, επ’ ουδενί, να τους στερήσω τη χαρά του «παιγνιδιού» τους.
Όσο κι αν προσπαθούν και «κόπτονται» για το αντίθετο, τόσο η Τριφυλία, όσο και η πόλη των Φιλιατρών, θα αλλάξουν και θα πάνε, επιτέλους, μπροστά.
Το έργο, της ανάπλασης της πλατείας της πόλης των Φιλιατρών, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, τη χρηματοδότηση του οποίου καταφέραμε και επιτύχαμε, με πολλή δουλειά και κόπο.
Όσον αφορά δε, στην πρότασή τους: «…χρησιμοποιήστε μέρος των χρημάτων και σε άλλα έργα υποδομών (πεζοδρόμια, δρόμους ή σε κάποια άλλη δομή που θα φέρει ανάπτυξη στην πόλη μας).»
Το μόνο που μπορώ να πω, γι’ αυτήν, είναι πως από αυτό και μόνο, φαίνεται η ασχετοσύνη τους, όπως και η παντελής άγνοιά τους, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Η πλατεία των Φιλιατρών (με το Φλωρεντιανό συντριβάνι, που την κοσμεί και στις προτεραιότητές μας είναι, η άμεση συντήρηση και ανάδειξή του), ανήκει σε όλους τους Φιλιατρινούς και στα σχέδιά μας είναι, να αποτελέσει κόσμημα, για την πόλη.
Γιατί, φυσικά, η σημερινή εικόνα της, απέχει παρασάγγας από το ιδανικά όμορφο, που της αξίζει και της πρέπει.
Το κέντρο της πόλης μας, όπως και κάθε πόλης, είναι το σημείο αναφοράς της και πρέπει να είναι και αντάξιο της ιστορίας της.
Και αυτό, είναι που πρόκειται να κάνουμε…
Σε πείσμα, εκείνων των «λίγων», που εναντιώνονται στα όποια έργα, για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους.
Όπως και εκείνων, που θέλουν μια πλατεία, να τους “υπηρετεί” και μόνο.
Άλλοτε χρησιμοποιούμενη ως πάρκινγκ, αφού προς διευκόλυνσή τους, ανεβάζουν τα αυτοκίνητά τους, ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια, περιμετρικά αυτής.
Και άλλοτε, χρησιμοποιούμενη προς εξυπηρέτηση κάθε είδους “αναγκών” τους, δείχνοντας έτσι, το πόσο σέβονται το χώρο, τους συμπολίτες τους, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους.
Γνωστή τακτική και συμπεριφορά, σε πολλούς από τους κατοίκους, αυτής της πόλης και συμπολίτες τους.
Γι’ αυτό και συνεχίζουμε…
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 18-10-2021
Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΛΙΓΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ Π.Χ. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα