Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Βόλος: Σε τρώγλη με μούχλα και περιττώματα ζώων ζούσε 13χρονη – Καταγγέλλει τον πατέρα της για ξυλοδαρμό


Στο ορφανοτροφείο του Βόλου θα μεταφερθεί και θα παραμείνει για ένα διάστημα μία 13χρονη η οποία κατήγγειλε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό. Την επιμέλεια του παιδιού διεκδικεί η μητέρα της που καταδικάστηκε για συνέργεια σε ασέλγεια, καθώς ο σύντροφός της παρενόχλησε το παιδί όταν ήταν 7 ετών.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποδείχθηκε ότι τα παιδιά ζουν σε μια τρώγλη σε ακατάλληλες συνθήκες.
Ο πατέρας, ηλικίας 40 ετών μεγαλώνει τα παιδιά μόνος του αλλά σε ένα σπίτι που δεν πληροί συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για την 13χρονη όσο και για τον 15χρονο αδελφό της, ο οποίος δεν πηγαίνει σχολείο αλλά βοηθά τον πατέρα του στην οικοδομή. Η 13χρονη έχει πολλές απουσίες στο σχολείο. Το κορίτσι κατήγγειλε τον πατέρα για ξυλοδαρμό σε χρόνο πρότερο της καταγγελίας όπως διαπίστωσαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες έμειναν έκπληκτες από την εικόνα του σπιτιού των δύο παιδιών.
Πληροφορίες του magnesianews.gr, αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακατάλληλες, το σπίτι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με μούχλα, υγρασία ακόμη και περιττώματα ζώων. Όταν η εισαγγελέας ενημερώθηκε για την κατάσταση αυτή, έβγαλε διάταξη για τη φιλοξενία του κοριτσιού στο Ορφανοτροφείο.
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου όπου η μητέρα, που είχε χρόνια να δώσει σημεία ζωής και της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια, εμφανίστηκε μέσω κοινωνικού δικτύου και έβαλε το δικηγόρο της να πάρει τη μικρή, κάτι που απαγορεύτηκε.
Σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέα, η 13χρονη μπορεί να παραμείνει στο Ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα μαζί με τον αδελφό της, εάν προκύψουν στοιχεία. Παράλληλα διερευνώνται και οι συνθήκες διαβίωσης της μητέρας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα