Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δύο θυρίδες έκρυβε 800.000 ευρώ μετρητά η πρεσβυτέρα - Ψάχνουν τη ροή του χρήματος

Μετά τις δύο θυρίδες που είχε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, σε τράπεζες της Αθήνας, στις οποίες, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, φαίνεται να φύλασσε 800.000 ευρώ (347.000 κρυμμένες σε σακούλες και 500.000 που κατέθεσε σε λογαριασμό της Κιβωτού), η αστυνομική έρευνα επεκτείνεται και στη Χίο.
Εκεί υπάρχει μία ακόμη θυρίδα, ο κάτοχος της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, αλλά συνδέεται με τη δομή, και έως την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει προκειμένου να διαπιστωθεί το περιεχόμενό της.
Την ίδια ώρα οι εισαγγελικές και διωκτικές αρχές που ερευνούν τα οικονομικά της "Κιβωτού του Κόσμου", θα αναζητήσουν την πιθανότητα ύπαρξης οffshore εταιρειών, σε φορολογικούς "παραδείσους", ακόμη και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Με τη συνδρομή διεθνούς ιδιωτικού οργανισμού, το επόμενο διάστημα θα γίνει ενδελεχής έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του, ή ενδεχομένως κάποιο άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης από το στενό τους περιβάλλον και το Δ.Σ., συνδέεται με ύποπτες ροές χρημάτων προς το εξωτερικό.
Πλέον οι αστυνομικοί, στα πλαίσια της έρευνας, αναζητούν την... υπόλοιπη διαδρομή των χρημάτων και τον τελικό τους προορισμό. Αν αυτά φυλάσσονταν σε κρύπτες, αν έβγαιναν στη συνέχεια εκτός Ελλάδας με εμβάσματα ή ακόμα και αν κατέληγαν σε κάποιον παράκτιο φορολογικό παράδεισο.
Εντεκα + επτά πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των οικονομικών ερευνών για τη "Κιβωτό του Κόσμου". Πρόκειται για μέλη του Δ.Σ., συγγενικά τους πρόσωπα, άτομα από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, αλλά και όσοι είχαν εμπλακεί στη διοίκηση της Μ.Κ.Ο. την τελευταία πενταετία.
Μετά και την παραγγελία του Εισαγγελέα, η Οικονομική Αστυνομία "τρέχει" ήδη νέα προκαταρκτική έρευνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Η "βεντάλια" των ερευνών αναμένεται σταδιακά να ανοίξει και να επεκταθεί στα υπόλοιπα "ύποπτα" πρόσωπα, εκτός από τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο και τη σύζυγό του.
Οι ελεγκτικές αρχές θα εξετάσουν με σειρά προτεραιότητας συγκεκριμένα άτομα που φέρεται να βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και ταυτόχρονα έχουν διαρκή παρουσία στα Δ.Σ. της Οργάνωσης την τελευταία πενταετία. Στη συνέχεια θα εξεταστούν συγγενείς τους, αλλά και άτομα που ήταν στη διοίκηση της Κιβωτού πριν το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα