Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Καιρός: Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» από την Τετάρτη τη χώρα - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες.
Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.
Σε χάρτη που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, παρατηρούμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα.
Ο ίδιος προειδοποιεί ότι στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού, ενώ σημειώνει ότι έντονη καταιγίδα ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.


Ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Σύμφωνα με την πρώτη προσέγγιση του μετεωρολόγου ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο.
Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.
Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.
Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα