Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΕΑΝΑ: Το νομοσχέδιο για την υγεία δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα,(ΕΛΕΑΝΑ), η οποία δεν ανήκει στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, διαχωρίζει την θέση της από την Ένωση Ασθενών και την Ένωση Σπάνιων Παθήσεων και δεν τάσσεται υπέρ των ασθενών δυο ταχυτήτων που θα δημιουργήσει το νέο νομοσχέδιο, όπως το χαρακτηρίζει.
«Σε μια περίοδο κρίσιμη, με αυξημένες ανάγκες υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης, όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει τη σημαντική αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του δημόσιου νοσοκομείου», τονίζει η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και προσθέτει:
«Με το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη αλλάζει όλη η φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από την καθολική, ισότιμη και δωρεάν φροντίδα την οποία διασφάλιζε ο γιατρός – δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του Ε.Σ.Υ. Η υγεία μας δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από το πορτοφόλι μας!».
Η ΕΛΕΑΝΑ, ζητά την συνολική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και μία ποιοτική Δημόσια Υγεία.
«Δεν παίζουμε με την υγεία. Περίθαλψη με αξιοπρέπεια και φροντίδα για τους πιο ευάλωτους. Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες. Η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα όλων. Το πολύτιμο αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και θα το υπερασπιζόμαστε πάντα», αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Αθανασία Παππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα