Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Βγαίνει το «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ποια τα κριτήρια και το ποσό της επιδότησης

Το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, και αναμένεται σε λίγες ημέρες να δημοσιευτεί ο οδηγός και να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, μαζί με το ποσοστό της επιδότησης αλλά και τους δικαιούχους.
Ο προϋπολογισμός για τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη αρχικά ήταν 460.000.000 ευρώ, αλλά πλέον αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει τα 700.000.000 ευρώ.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αυτή τη στιγμή εργάζεται για να βγουν στον αέρα τα τελικά ποσά των επιδοτήσεων, και τα κριτήρια.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει δώσει 250.000 άδειες, εκ των οποίων οι 100.000 είναι για τα σπίτια, οι 75.000 για επιχειρήσεις και οι 75.000 για τους αγρότες.
Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης για το πρόγραμμα έχει παγώσει την αγορά των φωτοβολταϊκών, καθώς οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν να δουν αν θα μπορούν να λάβουν κάποια επιδότηση.
Ποια είναι τα κριτήρια

Ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο, αλλά προς το παρόν το υπουργείο μελετά τα κριτήρια.
Δηλαδή ή θα είναι με εισοδηματικά κριτήρια ή θα είναι με το «ποιος είναι πιο γρήγορος», όπως ήταν και το Εξοικονομώ.
Στην δεύτερη περίπτωση όμως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, καθώς τα συστήματα πέφτουν και μπορεί κάποιος να μην προλάβει να κάνει αίτηση.
Ποιο θα είναι το πόσο της επιδότησης
Σε λίγες ημέρες το ποσό της επιδότησης θα αποσαφηνιστεί, προς το παρόν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι 30% στα απλά φωτοβολταϊκά και 60% σε φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας (μπαταρίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα