Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Μίνα Γκάγκα: «Κανένας κίνδυνος υποβάθμισης. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναβαθμίζεται»


Επίσκεψη χθες το μεσημέρι με Χρυσομάλλη και Καρβέλη
«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος υποβάθμισης. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναβαθμίζεται», απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ερωτηθείσα σχετικά από το «Θάρρος» ύστερα από τη επίσκεψή της χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο.
Η υπουργός δεν προέβη σε δηλώσεις εξαιτίας φαρυγγίτιδας που την ταλαιπωρεί, ωστόσο δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτησή μας για την τύχη του νοσοκομείου και αν υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης, με την απάντησή της να είναι ξεκάθαρη.
Την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας και το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, υποδέχθηκαν χθες, λίγο μετά τις 2:30 μ.μ., στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, η διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου και ο διοικητικός διευθυντής Θεόδωρος Ντέντες.
Η υπουργός επισκέφθηκε Τμήματα και Κλινικές, καθώς και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και συνομίλησε με διευθυντές, προϊσταμένους και εργαζομένους, καθώς και ασθενείς και συνοδούς τους.



Στο γραφείο διοίκησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση, η ενίσχυση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό από το 2019 έως σήμερα, καταγράφηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν, τέθηκαν προτεραιότητες και τονίστηκε η προοπτική ενίσχυσής του για την περαιτέρω αναβάθμισή του.



Η διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε πως «η υπουργός επιβεβαίωσε κι εκείνη προσωπικά όσα της μεταφέρουμε, και εγώ και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Λαμπρόπουλος, ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναβαθμίζεται. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε όλους τους τομείς. Είναι ένα νοσοκομείο που έχει τη δική του δυναμική, κρατά ασθενείς κι εξυπηρετεί τον πληθυσμό μιας πολύ μεγάλης περιοχής και ασφαλώς το αίτημά μας και η απόφασή μας είναι να υποστηρίξουμε σθεναρά τη διατήρηση του νοσοκομείου. Άλλωστε, απ’ ό,τι είδατε, δεν υπάρχει κι άλλη σκέψη και στην υπουργό».
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, τόνισε πως «επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, άλλη μια φορά, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κα Γκάγκα, προκειμένου να διαπιστώσει και η ίδια το καλό επίπεδο που βρίσκεται το νοσοκομείο σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή. Διαπιστώθηκε ότι το νοσοκομείο έχει αναβαθμιστεί και σε ό,τι αφορά τον Παθολογικό και τον Παιδιατρικό Τομέα, και το Χειρουργικό τομέα, αλλά βεβαίως και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Θα συνεχίσουμε στην ίδια φιλοσοφία. Υπάρχουν και προκηρύξεις μονίμου προσωπικού σε εξέλιξη και βεβαίως θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίζουμε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας».
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης ευχαρίστησε την αναπληρώτρια υπουργό και τον κ. Καρβέλη, «που είναι ο εργάτης για θέματα υγείας στην περιοχή μας», τονίζοντας: «Θυμάστε, όταν ήρθαμε εδώ το 2019, τα πανό, θυμάστε ότι δεν υπήρχε αξιοπιστία του νοσοκομείου προς τους ασθενείς και την κοινωνία. Τα πανό κατέβηκαν. Όχι γιατί τα κατεβάσαμε εμείς. Κατέβηκαν από αυτούς που ανέβηκαν, γιατί ανέκτησε την αξιοπιστία του το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προς την κοινωνία και τους ασθενείς. Γιατροί ήρθανε, ειδικότητες που δεν υπήρχαν ξεκίνησαν, τομείς ξεκίνησαν να λειτουργούν και πλέον οι ασθενείς και η κοινωνία νιώθουν ασφάλεια, ότι έχουν ένα νοσοκομείο που μπορεί, χτύπα ξύλο, να πάει και θα τον περιθάλψουν σωστά. Άρα, η προσπάθεια δε σταματάει. Γνωρίζουν όλοι τις προτεραιότητες και τα θέματα, έχει μπει το νερό στο αυλάκι, εδώ είμαστε. Η δουλειά που έχει να γίνει, προχωράει. Τα δείγματα έχουν φανεί, τα αποτελέσματα έχουν φανεί και θέλω σε όλους τους Τριφύλιους, και ευρύτερα, να πω ότι όλοι φεύγανε και θέλανε να πάνε σ’ άλλα νοσοκομεία, τώρα έρχονται κι από άλλους νομούς εδώ».  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα