Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Η Υγεία στην ψηφιακή εποχή: Πόσες συνταγές εκδόθηκαν με την άυλη συνταγογράφηση

Όλο και περισσότερες υπηρεσίες Υγείας γίνονται ηλεκτρονικές, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η πανδημία αφού επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες για την ψηφιοποίηση των συστημάτων.
Η άυλη συνταγογράφηση που λειτουργεί από τις ημέρες της καραντίνας κερδίζει καθημερινά έδαφος αφού όλο και περισσότεροι πολίτες εγγράφονται στο σύστημα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, στην άυλη συνταγογράφηση, στην οποία έχουν εγγραφεί πάνω από 4,1 εκατ. πολίτες, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 241 εκατ. συνταγές.
Θραύση κάνουν όμως και τα άυλα παραπεμπτικά καθώς μέσω της υπηρεσίας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 90,8 εκατ. παραπεμπτικά για περισσότερους από 3,6 εκατ. εγγεγραμμένους πολίτες
Ταυτόχρονα σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα, η εφαρμογή MyHealth μέσω της οποίας οι πολίτες ελέγχουν από το κινητό τους την Υγεία τους και τα φάρμακα και τις εξετάσεις που έχουν λάβει, χρησιμοποιείται από από 300.000 εγγεγραμμένους.
Στον σχεδιασμό της ΗΔΙΚΑ περιλαμβάνεται επίσης η περαιτέρω αξιοποίηση του μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούν 12 εκατ. ασθενείς και βρίσκονται αποθηκευμένα στα συστήματα της εταιρείας.
Για την υποστήριξη και λειτουργία των υποδομών της ΗΔΙΚΑ, ώστε να αξιοποιηθούν τα δεδομένα και οι εφαρμογές, έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός 12 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του DATA CENTER, ενώ έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για το h-Cloud.
Πρόκειται για δεδομένα σχετικά με 800 εκατ. συνταγές και 300 εκατ. παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από 50.000 γιατρούς και 11.000 φαρμακεία, τα οποία έχουν αξιοποιηθεί στο παρελθόν για την εξαγωγή πληροφοριών σχετικά με τη φαρμακευτική στη χώρα και τον εντοπισμό ευπαθών ομάδων που προτεραιοποιήθηκαν στη διαδικασία εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα