Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κακοκαιρία Αριελ - Κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου [βίντεο]

Κλειστό παραμένει από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από την Κινέτα ως και τα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας Αριελ, που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας για δεύτερη ημέρα.
Το κομμάτι της Εθνικής Οδού έκλεισε λόγω της πτώσης βράχων, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ατελείωτο μποτιλιάρισμα στο σημείο.
Λόγω της κατολίσθησης έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) με τα οχήματα να κατευθύνονται στην παλαιά Εθνική Οδό, όπου παρατηρούνται μεγάλες ουρές.



Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που καθαρίζουν τον δρόμο, όμως η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει για ώρες.

Δείτε ΕΔΩ live την κίνηση



Η ανακοίνωση της "Ολυμπίας Οδού"
Σε ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός αναφέρει τα εξής:
"Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) μέχρι τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί εδώ και λίγη ώρα με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή".

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις αντικειμένων και δέντρων στην πόλη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κλειστά σχολεία και προβλήματα στην Πιερία
Επί ποδός βρίσκονται η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της κακοκαιρίας "'Αριελ", η οποία είναι σε εξέλιξη.
Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην πόλη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.
Ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού που επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον τόπο επέμβασης που έχουν κληθεί από τους πολίτες.
Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.
Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.
Πλημμύρες σε Πλαταμώνα, Βαρικό και Πλάκα
Μάχη με την κακοκαιρία "Άριελ" δίνουν τα συνεργεία και στον δήμο Δίου-Ολύμπου στην Πιερία, καθώς μέχρι τώρα οι ζημιές που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα έντονες όπως τις περιγράφει στο GRTimes, ο δήμαρχος της περιοχής, Ευάγγελος Γερολιόλιος.
"Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη" ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος.
Σκόπελος: Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Άριελ
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου και όχι μόνο η κακοκαιρία "Άριελ" που έφερε έντονες βροχοπτώσεις στο νησί επί 72 ώρες.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια στην περιοχή του Κάστρου. Προσέθεσε ότι όλα τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα