Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Άνθρωποι μένουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να πάνε - Συγκλονιστική καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως στέγη καθώς δεν έχουν πού να πάνε.
Μιλώντας στο Open την εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία, ο κ. Γιαννάκος αν αναφέρει πως «τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του από τις κοινωνικές υπηρεσίες και φορτώνουν και με ράντζα τα νοσοκομεία. Υπάρχουν ασθενείς που εισάγονται και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, οι οποίοι όταν αποκατασταθεί η υγεία του, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο και φυσικά οι γιατροί δεν μπορούν να τους πετάξουν στο δρόμο.
Επειδή παίρνουν χαμηλές συντάξεις, δεν έχουν σπίτι, τους έχουν κόψει το ρεύμα, δεν έχουν θέρμανση, δεν έχουν φαγητό. Και όσοι δεν έχουν σπίτι θα πρέπει οι κοινωνικές υπηρεσίες να φροντίσουν να βρουν μια προνοιακή μονάδα».
Όπως τονίζει: «Στην Αττική έχουμε 200 θέσεις φιλοξενίας οι οποίες είναι γεμάτες και στις οποίες οι λίστες αναμονής είναι ένας χρόνος.
Στις ιδιωτικές μονάδες η τιμή είναι 700 ευρώ, ακόμα και της εκκλησίας. Ένας άνθρωπος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη δεν μπορεί να τις φτάσει. Για αυτό οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν σηκώσει πραγματικά τα χέρια ψηλά».
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια ιστορία που εκτυλίχτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και για την οποία επενέβησαν οι γιατροί για να βρεθεί μια λύση.
«Η κυρία Μαρίνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα παίρνει 400 ευρώ σύνταξη. Στο σπίτι της η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Χρώσταγε 700 ευρώ. Για να επανασυνδεθεί χρειαζόταν το 1/10 δηλαδή 70 ευρώ. Οι συνάδελφοι έκαναν επαφές με τη ΔΕΗ για να το συνδέσει για να πάρει εξιτήριο. Η ΔΕΗ επέμενε στα 70 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν. Τελικά, πήγε σπίτι της και τώρα εκεί δεν έχει να φάει, δεν έχει ζέστη. Την ταΐζουν γείτονες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα