Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα για το μπάζωμα


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας αναφορικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη ως προς τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα των Τεμπών κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη ζητά από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».
Στην εν λόγω επίμαχη εισαγγελική διάταξη αναφερόταν χαρακτηριστικά: 
«Επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».
Υπενθυμίζεται ότι το σημείο όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα των Τεμπών είχε μπαζωθεί, με αποτέλεσμα -όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς- την αλλοίωση του χώρου. Μάλιστα, στη μήνυση γινόταν ευθεία αναφορά κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα