Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: «Το 2018 θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες χρονιές»

Συνέλευση τη Δευτέρα για τα προβλήματα και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας
Γενική συνέλευση συγκαλεί για τις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, με σκοπό να συζητηθούν τα αγροτικά προβλήματα, η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και η αναγγελία εκλογών του Συλλόγου.
Σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Γαργαλιάνων αναφέρεται: «Το έτος 2018 θα καταγραφεί στην ιστορία του αγροτικού χώρου ως μία από τις χειρότερες χρονιές, καθώς οι παραγωγοί - δημιουργοί ήρθαμε αντιμέτωποι με τα εξής προβλήματα:
1) Οικονομική καθίζηση τιμών των προϊόντων με συνεπακόλουθη μείωση του εισοδήματός μας και αντιμετωπίζοντας ένα πρωτοφανές κλίμα ακρίβειας και ανειλημμένες

αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις προς τον κρατικό μηχανισμό.
2) Ακραίες καιρικές συνθήκες που επηρέασαν έντονα, καθοριστικά και δραματικά τη συγκομιδή του ελαιολάδου, καθώς ο δάκος και το γλοιοσπόριο κυριολεκτικά διέλυσαν την ελιά.
3) Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Γεωργίας, αντί να είναι σύμμαχος των αγροτών, αποδείχθηκαν ο μεγαλύτερος εχθρός. Αντί να δώσουν κίνητρα ενασχόλησης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, μας επέβαλαν φορομπηχτικά χαράτσια και μας απειλούν με έξωση από τη γη μας.
Ως Α.Σ.Γ. και αφουγκραζόμενος τα προβλήματα και τις αγωνίες μιας ολόκληρης κοινωνίας που δοκιμάζεται αγρίως από τις πολιτικές των μνημονίων, ζητάμε:
1) Τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής, 2 ) Αφορολόγητο 15.000 ευρώ για τον άγαμο και 25.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί και άνω, 3) Φορολογικός συντελεστής στο 10%, 4) Ασφαλιστικές εισφορές στο 8%, 5) Κατάργηση προκαταβολής, 6) Μείωση κόστους παραγωγής με μειωμένη τιμή αγροτικού τιμολόγιου της ΔΕΗ και ρύθμιση οφειλών σε έως 50 δόσεις, χωρίς προκαταβολές και πάγωμα τρεχόντων λογαριασμών, μείωση αγροτικών εφοδίων, 7) Κούρεμα χρεών των αγροτών προς Τραπεζικά Ιδρύματα κατά 50%, γιατί τα δάνεια συνάφθηκαν υπό διαφορετικές συνθήκες (χωρίς μνημόνια) και υπό διαφορετικές συνθήκες καλούνται να αποπληρωθούν (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών), πληρωμένες από το λαό, 8) Απαγόρευση εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από πλευράς φορολογικής διοίκησης και θέσπιση πλαισίου προστασίας με τις εξής δικλίδες ασφαλείας: Ακατάσχετο επιδοτήσεων στις 20.000 ευρώ. Ακατάσχετος ατομικός – οικογενειακός τραπεζικός λογαριασμός στα 15.000 ευρώ. Γενναία ρύθμιση οφειλών με παράλληλη διαγραφή προσαυξήσεων προς την εφορία –ασφαλιστικά ταμία – τράπεζες. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας της μικρομεσαίας τάξης. Απόσυρση των δασικών χαρτών και εφαρμογή παραγωγικών ζωνών με βάση το ΟΣΔΕ. Ολοκληρώνοντας, το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά και τα αρμόδια όργανα της Ενωμένης Ευρώπης και του ΔΝΤ, οφείλουν να αντιληφθούν ΟΤΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUND.
Κατόπιν αυτών o Α.Σ.Γ. ΚΑΛΕΙ σε γενική συνέλευση τα μέλη και όλους τους φίλους και συναδέλφους αγρότες τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στη Βιβλιοθήκη και ώρα 7.30 το απόγευμα, με τα εξής θέματα: Αγροτικά προβλήματα. Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας Αναγγελία εκλογών Αγροτικού Συλλόγου».
*Φωτογραφία Αρχείου    Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα