Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας με θέμα ‘’ Η αξία του Μητρικού Θηλασμού ‘’.
Στην εκδήλωση που έγινε στο Ξενοδοχείο ‘’Κανελλάκης’’ οι ιατροί κύριοι Σαρδέλης Σωτήριος (Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας), Πετράκος Γεώργιος (Διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας) και οι μαίες Κουμουνδούρου Σοφία και Σαράντου Δήμητρα, εξήγησαν με απλό και κατανοητό τρόπο τα μεγάλα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος......
Ο Διοικητής του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας κος Πάνος Μπόζος χαιρέτησε την εκδήλωση με τα εξής : ‘’ Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της περιοχής μας πάνω σε θέματα της Υγείας.
Ξεκινήσαμε με εκδηλώσεις στα σχολεία της περιοχής για τους κινδύνους του καπνίσματος, συνεχίσαμε για τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω των σεξουαλικών πράξεων. Ακολούθησε ομιλία για τις μαθήτριες του Λυκείου με θέμα ανάλογο του σημερινού, δηλαδή την αξία του θηλασμού.
Η Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου μας πραγματοποίησε 3 εκδηλώσεις σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους με θέμα ‘’ Παθήσεις του Θυρεοειδούς Αδένα ‘’
Όλες οι εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο από την προσέλευση του κόσμου, όσο και από τον μεγάλο και έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε. Αυτή η επιτυχία μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.
Όπως γνωρίζετε τα Νοσοκομεία της Χώρας, πέρα από την κύρια αποστολή τους να θεραπεύουν τους ασθενείς συνανθρώπους μας, έχουν και βασικό και κύριο καθήκον να ενεργούν και για την πρόληψη των ασθενειών. Η πρόληψη επιτυγχάνεται με ένα και μόνο τρόπο. Την ενημέρωση !
Ο σωστά και από ειδικούς ενημερωμένος πολίτης έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει αμυντικές λειτουργίες, αποκτά τη γνώση που είναι απαραίτητη για να αντιληφθεί τι συμβαίνει στο σώμα του.
Όλο το παιχνίδι εκεί παίζεται. Πώς αντιμετωπίζουμε τα πρώτα συμπτώματα !
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μας ενημερώσουν οι εκλεκτοί επιστήμονες για την αξία του θηλασμού. Πολλοί θα πουν ε και ; Όλοι την αναγνωρίζουμε. Δέστε όμως τι γίνεται γύρω μας. Οι εταιρείες – γίγαντες μας έχουν πείσει ότι μπορούν να υποκαταστήσουν τη φύση, είναι ικανές να αντικαταστήσουν τις θρεπτικές αξίες του μητρικού γάλατος με τα δικά τους προϊόντα.
Όπως όλοι γνωρίζετε μιλάμε για χορό δισεκατομμυρίων.
Εγώ τελειώνω εδώ. Εκείνο που θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά είναι να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και όπου και αν βρεθούμε την ύπαρξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ‘’
Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο και πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες και ιδίως από νεαρές μητέρες.
Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα