Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας: Δυναμικές αντιδράσεις για το χαράτσι στη ΔΕΗ

ImageΤην πλήρη αντίθεσή του με το χαράτσι στη ΔΕΗ εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη χθεσινή συνεδρίασή του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το οποίο ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη, ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε μια σειρά από δυναμικές αντιδράσεις!
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μεταξύ άλλων, τόνισε πως έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια για το χαράτσι εκφράζοντας την αντίθεσή του και σημείωσε πως το θέμα έχει τρεις πτυχές: την πολιτική απόφαση επιβολής του, που είναι κοινωνικά άδικη και ανάλγητη και πολιτικά ανήθικη, την οποία και κατήγγειλε, τη νομική, με τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ, και το «δια ταύτα», που είναι το ερώτημα «τι κάνουμε;». Για αυτό είπε πως παρουσιάζεται πολυφωνία και μεγάλη δυσκολία. Σημείωσε, δε, πως δεν μπορεί να πει στους πολίτες να μην το πληρώσουν και να υποστούν τις όποιες συνέπειες. Συνοψίζοντας είπε πως η απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να κινηθεί στους άξονες «όχι στην οριζόντια επιβολή του ειδικού αυτού τέλους ακίνητης περιουσίας, όχι στην επιβολή του σε όσους αδυνατούν, όχι στη σύνδεσή του με τη ΔΕΗ».
Και πρόσθεσε: «Να δοθεί πολιτική διάσταση, με παραστάσεις παντού, εξώδικο στη ΔΕΗ για να μην κόψει το ρεύμα, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ».
Ο Θανάσης Πετρόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία σημείωσε πως «υπάρχουν αγαθά, όπως το νερό και το ρεύμα, που δεν μπορούν να μπουν σε οικονομίστικη λογική», και χαρακτήρισε το χαράτσι «άδικο, σκληρό, αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό».
Στο ερώτημα «τι κάνουμε;», τόνισε πως «δεν είναι ώρα για γνωμοδοτήσεις, είναι ώρα να δράσουμε, ώρα αντίστασης! Να προβούμε σε ριζοσπαστικές αντιδράσεις, όπως εξώδικο, αποκλεισμοί - καταλήψεις, καταγραφή όσων αδυνατούν να το πληρώσουν και επιχειρήματα για να μην πληρωθεί». Και συνέχισε: «Αυτοί είναι αγώνες τιμής που πρέπει να τους δώσουμε!», ενώ πρότεινε στην απόφαση να γραφεί πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αρνούνται και δεν πληρώνουν το χαράτσι, με τις όποιες ίσως συνέπειες υποστούν.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης έκανε λόγο για «δυσβάσταχτο, ισοπεδωτικό, φορομπηχτικό μέτρο, χαράτσι, στο πλαίσιο ισοπεδωτικής λογικής», που μαζί με τα άλλα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα έχει κάνει τα λαϊκά στρώματα να παραμιλούν. Ακολούθησε μέχρι αργά το βράδυ συζήτηση, με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων και πολιτών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα