Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της Ε.Ε. στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της ΕΕ, της Κομισιόν του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έκδοση ευρωομολόγων και η αποτυχία της δημοπρασίας γερμανικών κρατικών ομολόγων.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεκτή η επιστολή Σαμαρά από το Βερολίνο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί «έγγραφη δέσμευση» την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά. Ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία για τη θετική ανταπόκριση των Ευρωπαίων".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αγοράζουν οι Τούρκοι μεγάλες ελληνικές τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες που βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "γιγαντιαίος όμιλος με έδρα την Κωνσταντινούπολη έχει βάλει στο στόχαστρο κορυφαία ελληνική επιχείρηση με διεθνή παρουσία η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα και κινδυνεύει με χρεοκοπία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σαδιστής υψηλής τάσης!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "από γκάφα σε γκάφα βαδίζει ο υπουργός του Μνημονίου και του μηδενικού έργου Γ. Παπακωνσταντίνου. Μετά το μαγείρεμα μεγεθών της οικονομίας ώστε να οδηγηθούμε στις αγκάλες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις δηλώσεις ότι η Ελλάδα είναι «Τιτανικός» και τον πολύμηνο λήθαργο των υπηρεσιών που διοικούσε στο υπουργείο Οικονομικών, χθες προχώρησε σε μία ακόμα παρασπονδία ως υπουργός Περιβάλλοντος. Αποφάσισε να εφαρμόσει τακτική επιλεκτικής ενημέρωσης, χωρίζοντας τον Τύπο σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία".

ΕΘΝΟΣ: "Η νέα λίστα με τα βαρέα - ανθυγιεινά". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«μαχαίρι» μπήκε στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς 180.000 εργαζόμενοι εξαιρούνται από αυτό το ειδικό καθεστώς. Στον αντίποδα 14.000 άτομα εντάσσονται στα βαρέα, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των εργαζομένων που «πέφτει» από τις 531.000 στις 365.000".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Κυβέρνηση - μαριονέτα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, «κακό παιδί» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ενώπιον της ηγεσίας της Ε.Ε. τα πράγματα με το... όνομά τους, κάνοντας λόγο για μη εκλεγμένους ηγέτες που ρυθμίζουν τις τύχες των Ευρωπαίων, για «κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία» και για Ευρώπη που διοικείται από τη Γερμανία!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σφαγή στα βαρέα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξήντα οκτώ ειδικότητες, όπου απασχολούνται σχεδόν 180.000 εργαζόμενοι, διαγράφονται από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), ενώ εντάσσονται περίπου 14.000 από το Δημόσιο και τη ΔΕΗ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι, που θα έχουν πάνω από 3.600 ένσημα μέχρι το 2015, δεν χάνουν το ασφαλιστικό καθεστώς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράθυρο ελπίδας για αλλαγή οικονομικής πολιτικής".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδεσμεύθηκε από τη συνυπογραφή με Παπανδρέου που απαιτούσε η Τρόικα. Θετικές αντιδράσεις από Βερολίνο και Παρίσι. Για πρώτη φορά, επισήμως, μπαίνει στην ατζέντα η ανάγκη τροποποίησης του αποτυχημένου Μνημονίου".

ΕΣΤΙΑ: "Το επίτευγμα των σοσιαλιστών". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτά που συνέβησαν κατά την τελευταία διετία στην χώρα μας μόνον σοσιαλιστές μπορούσαν να τα πετύχουν. Το μεν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊον (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 20 δις ευρώ, το δε δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 60 δις ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Η Μέρκελ σύρει την Ευρωζώνη σε ύφεση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιβάλλει τη σκληρή λιτότητα με επιτήρηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Απορρίπτει τα ευρωομόλογα, ακόμη και με δημοσιονομική πειθαρχία, όπως προτείνουν Ρεν και Μπαρόζο. Θύμα της μονεταριστικής πολιτικής και ο γαλλογερμανικός άξονας. Η Γερμανία δεν βρήκε να δανειστεί 6 δισ. ευρώ, ενώ η Γαλλία κινδυνεύει και πάλι να χάσει τα ΑΑΑ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Τι προβλέπεται για αιγιαλό και δάσος". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε νέες διευκρινίσεις επί της διαδικασίας τακτοποίησης προέβη χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στον οδηγό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στις περιπτώσεις που δεν έχει καθοριστεί η ζώνη παραλίας ή δεν έχει ξεκαθαριστεί ο δασικός χαρακτήρας ενός οικοπέδου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η επιστολή φέρνει την 6η δόση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«φως στο τούνελ» της εκταμίευσης της 6ης δόσης διαφαίνεται μετά την επιστολή που απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προς τους επικεφαλής της Ε.Ε., της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κομματιάζουν το ευρώ στο... βάθος η δραχμή". Η εφημερίδα γράφει ότι "πιο θολό από ποτέ γίνεται στην Ευρωζώνη, μετά και τις ισχυρές πιέσεις των κερδοσκόπων σε Ιταλία και Γαλλία, που οδηγούν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Τα σενάρια για επιστροφή της χώρας στη δραχμή, αλλά και για ευρώ δύο ταχυτήτων καθιστούν σαφές ότι τίποτε δεν είναι όπως παλιά, αφού τις αποφάσεις θα λαμβάνει το κλειστό κλαμπ των ισχυρών της Ευρωζώνης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μαινόμενος Γκιούλ εναντίον Ε.Ε.".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Αυτή η "μισερή" Ένωση θα έχει μισή προεδρία» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012. Σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η Τουρκία ως αντίδραση, ο Μπ. Γκιούλ είπε: «Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γενικευμένη εργοδοτική επίθεση στους μισθούς. Ενιαίο ταξικό μέτωπο αντίστασης". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άγριες διαστάσεις παίρνει η εργοδοτική επίθεση στους χώρους δουλειάς, στηριγμένη στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του δικαιώματος των καπιταλιστών να καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συμβιβασμός με «χρυσή» υπογραφή". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την υπογραφή που ζητούσαν οι δανειστές, χωρίς πάντως να δεσμευτεί για τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ύστερα από έντονο παρασκήνιο, επέλεξε τελικά έναν συμβιβασμό προκειμένου να μην κατηγορηθεί για την απώλεια της έκτης δόσης".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μπλοκάρουν τις εκλογές". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εκλογές και η δημοκρατική διέξοδος για το πολιτικό σύστημα και τον τόπο ήταν, τελικά, το μεγάλο θύμα της αντιπαράθεσης γερμανοεταίρων και Σαμαρά. Χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επαναδιατύπωσε την επιστολή που είχε αποστείλει στις 13.11.2011 στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε να ικανοποιεί την απαίτηση του Βερολίνου για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία είναι προορισμένη να υπογράψει, μεταξύ άλλων και την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών που προωθεί το Βερολίνο".

City Press: "Επιστολή με προτάσεις". Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσυπέγραψε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τα σχετικά μέτρα. Δεσμεύτηκε για το πλαίσιο που θα κινηθεί. Ζήτησε συνεννόηση για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής".

Metro: "Ξεκλείδωσε» η 6η δόση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση στο μείζον θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης έδωσε ο Αντ. Σαμαράς με την επιστολή που απέστειλε χθες στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Eurogroup".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σιδηρά πειθαρχία πριν από την έκδοση ευρωομολόγου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στη δημιουργία συνθηκών δημοσιονομικής πειθαρχίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση ευρωομολόγων, οδηγούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική διακυβέρνηση, τις οποίες παρουσίασαν χθες ο Ζ.Μ. Μπαρόζο και ο επίτροπος Ολι Ρεν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξεμπλοκάρει η έκτη δόση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση στο γόρδιο δεσμό για την εκταμίευση της έκτης δόσης φαίνεται πως έδωσε η -έστω και με καθυστέρηση- επιστολή του Αντ. Σαμαρά σε Eurogroup, Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Θετικά υποδέχθηκαν την κίνηση αυτή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και εκτός απροόπτου το Eurogroup της προσεχούς Τρίτης θα εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ναυάγιο της Μέρκελ στις αγορές ομολόγων". Η εφημερίδα γράφει ότι "το «περίστροφο» των αγορών είδε κατά πρόσωπο χθες το Βερολίνο μ΄ένα ισχυρό όσο και απροσδόκητο χτύπημα - μία αποτυχημένη, έως «καταστροφική» δημοπρασία γερμανικών κρατικών ομολόγων, που έδειξε ότι η κρίση χρέους δεν γνωρίζει ισχυρούς και αλώβητους παίκτες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υποχώρησαν τα εμπόδια για τη δόση του δανείου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου ανοίγει η επιστολή που έστειλε χθες στην ηγεσία της Ένωσης και του ΔΝΤ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, με την οποία αναλαμβάνει τη δέσμευση να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου του Συμβουλίου Κορυφής".

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα