Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

YΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ......

Ένας διαφορετικός Μητροπολίτης από τους άλλους....

Ένας διαφορετικός Μητροπολίτης από τους άλλους, ο Χίου,Ψαρρών και Οινουσών κ. Μάρκος Βασιλάκης μπροστά στην οικονομική κρίση, αποφάσισε να ανοίξει το "παγκάρι" .
Σε μια πρωτότυπη κίνηση με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από την λαίλαπα που πλήττει τα εισοδήματά μας, ο Μητροπολίτης κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης Ιερατικής Σύναξης που πραγματοποίησε με το νέο αξίωμά του απαίτησε από όλους τους ιερείς να αυξήσουν το φιλανθρωπικό τους έργο ενώ ανακοίνωσε ότι από 1.1.2012 θα συγκροτηθούν διάφορες επιτροπές που "θα συμβαδίζουν με τη λαϊκή θέληση και βούληση".
Για όσους δεν γνωρίζουν τον κ. Μάρκο Βασιλάκη, ο ίδιος ξεκίνησε από ταπεινή εκκλησιαστική οικογένεια, μετά τις σπουδές που πραγματοποίησε στην αγαπημένή του Χίο και την Αθήνα αναγκάστηκε να εργαστεί σκληρά ως καθηγητής σε φροντιστήρια ενώ υπήρξε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου κατόπιν εντολής του Μακαριστού Χριστόδουλου.
Με την εκλογή του στη θέση του Αρχιεπισκόπου ο κ. Ιερώνυμος αξιολόγησε το χαρακτήρα και την ευρυμάθεια του κ. Βασιλάκη και τον διατήρησε με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες στη θέση ενώ πριν από δύο μήνες ανέλαβε τη Μητρόπολη Χίου. Θεωρείτε ως η νέα, ανανεωτική αλλά πάντοε πατριωτική φωνή της ελληνικής εκκλησίας ενώ δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος βρίσκεται πίσω από την μεγάλη άνθηση του θρησκευτικού τουριστικού ρεύματος προς την πατρίδα μας, κάτι που θέλει να τονώσει και στην πατρίδα του τη Χίο
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα