Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή του Πατριωτικού Τριφυλιακού Συλλόγου προς τον Δήμο Τριφυλίας για το χαράτσι της ΔΕΗ

ΘΕΜΑ: Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών(ΕΕΤΗΔΕ)

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι,
σας καλούμε να πάρετε θέση - απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο στις 16/11/2011 και να συμμετέχετε και εσείς ως ενεργή φωνή διαμαρτυρίας στο νέο χαράτσι της ΔΕΗ. Ο σύλλογός μας αν και νεοσύστατος έχει μέχρι σήμερα γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών και παραπόνων από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται και έχουν αρχίσει να αποστέλλονται σε συνδημότες μας.

Αφρουγκαζόμενοι  την αγανάκτηση των πολιτών, σεβόμενοι ταυτόχρονα το ρόλο της δημοτικής αρχής,  αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία τους να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), να εκδώσετε  ανακοίνωση (μαζί με σας και ήδη πολλοί άλλοι δήμοι σε όλη την Ελλάδα το έχουν πράξει), με την οποία να καλείται  τους δημότες σας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, χωρίς όμως να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Ταυτόχρονα δε να στείλετε επιστολή στη  ΔΕΗ και να τους ενημερώνουμε να μην προβούν στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πολίτες που δε θα πληρώσουν το «χαράτσι», από τη στιγμή που θα έχουν εισπράξει το οφειλόμενο προς την υπηρεσία ποσό και να περιμένουν τόσο την απόφαση του ΣτΕ (2/12/2011) όσον αφορά στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους, όσο και μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση που τυχόν προκύψει μετά την πίεση που θα ασκήσουν – δια των οργάνων τους – οι ΟΤΑ προς την κυβέρνηση.
      Ως δήμος Τριφυλίας, παρακαλούμε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία προς τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους των χαμηλότερων στρωμάτων που αυτήν την περίοδο πλήττονται από τα δυσμενή και επαχθή μέτρα της κυβέρνησης και να προβείτε σ αυτήν την κίνηση ενημέρωσης στους πολίτες ώστε να δουν και αισθανθούν ότι η δημοτική αρχή είναι ενεργά πλάι τους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και επαφίεμαι στην κοινωνική σας ευαισθησία. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, και πάντα αρωγοί σ όλες τις ενέργειές σας προς όφελος των πολιτών.
Με εκτίμηση

Εκ μέρους του ΔΣ

                    Ο                                                               Ο

             ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΠΡΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα