Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λουκέτο στη ΔΟΥ Μελιγαλά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λουκέτο στη ΔΟΥ ΜελιγαλάΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Μελιγαλά για το κλείσιμο της τοπικής ΔΟΥ που έχει προγραμματιστεί από 1ης Δεκεμβρίου.
Δημοτική αρχή, φορείς και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους καθώς το κλείσιμο -όπως τονίστηκε- θα έχει διπλό αρνητικό αντίκτυπο: Από τη μια θα υπάρχει ταλαιπωρία πολιτών και δημοτών που πλέον θα πρέπει να μετακινούνται στην Καλαμάτα, με το αντίστοιχο οικονομικό κόστος. Και από την άλλη αποδυναμώνεται η περιοχή στερούμενη μια ακόμη υπηρεσία. Ειπώθηκε δε ότι ο αντίκτυπος θα είναι άμεσος αφού πλέον δεν θα μπαίνει στον Μελιγαλά ο κόσμος που ερχόταν για να εξυπηρετηθεί από την Εφορία.
Αναφέρθηκε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη μιας περιοχής όταν αποψιλώνεται από δημόσιες υπηρεσίες, ενώ εκφράστηκε η απορία πώς θα γίνει προσέλκυση επενδύσεων στη ΒΙΠΕ όταν δεν θα υπάρχει μια ΔΟΥ να εξυπηρετήσει τις επιχειρήσεις αυτές.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα από το δήμο - κάτι το οποίο πρότεινε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος και το αποδέχθηκε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης λέγοντας ότι μπορεί να τρενάρει τη μεταφορά της υπηρεσίας. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος επισήμανε: «Η συγκέντρωση αυτή δεν γίνεται για εντυπωσιασμό, αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Κλείνει η μια υπηρεσία μετά την άλλη και απειλείται να κλείσει και η ΔΟΥ του Μελιγαλά η οποία είναι για όλο τον καλλικρατικό Δήμο Οιχαλίας, ξεκινώντας από τον Επικούριο Απόλλωνα μέχρι τον Αγιο Φλώρο. Αν κλείσει η ΔΟΥ νεκρώνει η περιοχή. Αν κατέβει κάποιος από τον Αγιο Σώστη θέλει 100 χιλιόμετρα να πάει στην Καλαμάτα κι άλλα τόσα για να γυρίσει - και όλα αυτά χωρίς συγκοινωνία.
Το κτήριο όπου στεγάζεται η Εφορία είναι δημοτικό. Είμαι διατεθειμένος να το αφήσω 1 ευρώ για να μην υπάρχει κόστος, καθώς οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στην Καλαμάτα. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους επαγγελματίες, να μείνουν οι άνθρωποι εδώ και να προσελκύσουμε κι άλλες βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος, καθώς η περιοχή μας είναι σεισμόπληκτη και παρά τις υποσχέσεις δεν έχει κηρυχθεί ακόμη ως σεισμόπληκτη. Δυστυχώς δεν λειτουργεί το κράτος».
Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος σημειώνοντας ότι η ΔΟΥ Μελιγαλά πρέπει να παραμείνει. Τα προβλήματα για την περιφέρεια είναι κοινά, είπε, και πολλά από αυτά μάλιστα επιδεινώνονται από αποφάσεις που δεν υπηρετούν το καλό της περιφέρειας. Για ποια οικονομία κλίμακας μιλάμε, αναρωτήθηκε, όταν οδηγούμαστε σε συρρίκνωση της περιφέρειας. Ακόμη στάθηκε στο γεγονός ότι η περιοχή δεν έχει ακόμη κηρυχθεί σεισμόπληκτη - κάτι που αφορά και την Ιθώμη, όπως είπε.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Σταθόπουλος είπε ότι «σε μια πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη περιοχή το ανάλγητο κράτος παίρνει ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης αυτού του τόπου. Είναι ένα διπλό χτύπημα για την περιοχή η οποία δεν μπορεί να αντέξει άλλα χτυπήματα». Μετέφερε την πληροφορία ότι ακολουθεί η μεταφορά του Ειρηνοδικείου και, επανερχόμενος αργότερα, πρότεινε το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην Τσακώνα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος σημείωσε ότι μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι η ΒΙΠΕ η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να γίνει πόλος ανάπτυξης. Πρότεινε λοιπόν ο δήμος να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, με συγκεκριμένα επιχειρήματα που να τεκμηριώνουν ότι αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να παραμένουν ανοιχτές στον τόπο.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος σημείωσε ότι «για χρόνια ακούμε για αποκέντρωση, η οποία όμως δεν είναι δυνατό να υπάρξει αν δεν υπάρξουν υποδομές».
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μελιγαλά Κώστας Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει αν η περιοχή αποψιλωθεί από υπηρεσίες. Χρειάζεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα να διεκδικήσουμε την παραμονή της Εφορίας, είπε, προτείνοντας μάλιστα αύριο Τετάρτη που προγραμματίζεται η μεταφορά της ΔΟΥ να γίνει κατάληψή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα