Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Costa Navarino Forest : 4.133 δέντρα φυτεύονται στη Μεσσηνία!

Image
Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Costa Navarino Forest, που δημιούργησαν η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance, και η Costa Navarino, με συμμετοχές από όλα τα μέρη του πλανήτη. Τα δέντρα που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία ανέρχονται σε 4.133, ενώ οι 5 τυχεροί νικητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δικό τους δέντρο στο δάσος.
Η Aegean Airlines και η Costa Navarino ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την πρωτοβουλία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme - www.unep.org/billiontreecampaign), προσελκύοντας το ενδιαφέρον παγκόσμια και παράλληλα δρώντας στη Μεσσηνία, ενώ συμβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διεθνή εκστρατεία Billion Tree Campaign, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη φυτευτεί περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δέντρα σε 170 χώρες.
To Costa Navarino Forest είχε περισσότερες από 36.000 συμμετοχές διαδικτυακά, ενώ πρόκειται να φυτευτούν 4.133 αληθινά δέντρα. Αυτή η δράση κίνησε το ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνολικά, στο παιχνίδι υπήρχαν συμμετοχές από 106 χώρες (ανάμεσα στις οποίες Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία) και, φυσικά, από την Ελλάδα.
Όσοι έλαβαν μέρος, έμαθαν μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού χρήσιμες πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον και τις δενδροφυτεύσεις. Μετά το εικονικό δάσος, έρχεται τώρα η σειρά του πραγματικού. Τα 4.133 δέντρα που θα φυτευτούν στις πλαγιές του Ταΰγετου θα ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Το Δασαρχείο Καλαμάτας υποστηρίζει ενεργά τη δράση, καθώς θα παραχωρήσει τα προς φύτευση δενδρύλλια. Παράλληλα, με την οικονομική ενίσχυση της Aegean Airlines και της Costa Navarino τα δέντρα θα αναπτυχθούν και θα συντηρηθούν σωστά για τα επόμενα χρόνια.
Τα 1.000 ψηλότερα δέντρα του δάσους θα φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη τους, ενώ τα 500 ψηλότερα έλαβαν μέρος στην κλήρωση που έγινε στις 15 Νοεμβρίου και ανέδειξε 5 τυχερούς νικητές. Ο κάθε νικητής κερδίζει ένα ταξίδι 5 ημερών για 2 άτομα, που περιλαμβάνει πτήσεις με την Aegean Airlines και διαμονή στο The Westin Resort, Costa Navarino. Με αυτό το ταξίδι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν από κοντά το δέντρο που φέρει το όνομά τους στο μεσσηνιακό δάσος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα