Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Γιατί παραιτήθηκε ο Δ.Αβραμόπουλος από βουλευτής;

38142 300x184 Γιατί παραιτήθηκε ο Δ.Αβραμόπουλος από βουλευτής;Από χτες ακούμε και διαβάζουμε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Και τελικά σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Βουλής. Την θέση του στην βουλή καταλαμβάνει από τη ΝΔ η κ.Ελενα Κουντουρά.
Κανείς όμως δεν αιτιολογεί επαρκώς την «περίεργη» για τους μη μυημένους στα….
πολιτικά παραίτηση Αβραμόπουλου.
Κάποιοι έθεσαν το θέμα , ότι έτσι ο Σαμαράς, θέλει να δείξει ότι δεν έχει «ενεργή» συμμετοχή η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και να περάσει ως μήνυμα ότι η Αντιμνημονιακή πολιτική του δεν «έσβησε»!!!
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !!!
Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή και συνάμα πολύ λογική , τόσο για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για το κόμμα της ΝΔ!
Η δε κίνηση παραίτησης Αβραμόπουλου, δεν αποτελεί μια «απλή επικοινωνιακή» τρίπλα, αλλά ένα εξόχως πολιτικό γεγονός, που έχει Συνταγματικές προεκτάσεις και προπάντων, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.
Αν παρέμενε βουλευτής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τότε το κόμμα της ΝΔ, θα συμμετείχε στον Κυβερνητικό Συνασπισμό. Θα αποτελούσε με απλά λόγια, Κυβέρνηση της χώρας!

Με αυτό ως δεδομένο, η ΝΔ δεν θα αποτελούσε πλέον, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λόγω της συμμετοχής ενός έστω βουλευτή της στην Κυβέρνηση.
Ετσι, αυτομάτως, Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ήταν το ΚΚΕ και αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή θα ήταν η Αλέκα Παπαρήγα!
Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται, αλλαγή σε πολλά πράγματα για τη ΝΔ, και ειδικά στην σειρά των ομιλητών στις συζητήσεις, στους χρόνους διάρκειας αλλά και σε όλο το πρωτόκολλο της Βουλής!
Και όχι μόνο αυτά, αλλά και πολλά άλλα!
Όπως για παράδειγμα, ο χρόνος που θα δικαιούται στις εμφανίσεις της η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις προεκλογικές της ομιλίες!
Όπως καταλάβατε λοιπόν, η παραίτηση Αβραμόπουλου δεν αποτέλεσε μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά μια κίνηση ουσίας για το κόμμα της ΝΔ στην περίοδο αυτή.
Δεν γνωρίζω γιατί αυτό δεν εξηγείται επαρκώς από τα κανάλια , κατά τη διάρκεια της μέρας! Αποτελεί όμως μια πραγματικότητα που οι πολιτικοί συντάκτες ήταν υποχρεωμένοι να την εξηγήσουν στο λαό!
http://www.aegeantimes.gr/

2 σχόλια:

  1. εβαλαν τον κυριο τιποτα στο εθνικης αμυνας και οπως τα πηγε καλα με το υγειας ετσι θα τα παει και με το αμυνας σχεδον τιποτα μονο για συνολακια και πεννες ειναι καλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα