Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η οικονομική κρίση απειλεί το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Την ανησυχία τους για το μέλλον του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών επιθυμούν να εκφράσουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου στους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν την ερχόμενη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο.
Ως γνωστόν ο Σύλλογος Φιλοπροόδων δραστηριοποιείται στα Φιλιατρά τα τελευταία 85 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων η πολιτιστική του προσφορά είναι αξιοζήλευτη. Μια προσφορά που σύλλογοι μεγάλων πόλεων με περισσότερες δυνατότητες, ιδιαίτερα οικονομικές, δεν έχουν καταφέρει.
Σήμερα συντηρεί αποκλειστικά το πάρκο της Βλαχέρνας, φροντίζει την εκκλησία της Βλαχέρνας που είναι ένα βυζαντινό μνημείο, έχει το μοναδικό Σχολείο Παραδοσιακών Χορών στην πόλη, συντηρεί δικό του πνευματικό κέντρο και πραγματοποιεί αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι η συντήρηση και διατήρηση της φιλαρμονικής από το 1926 μέχρι σήμερα προσφέροντας όχι μόνο λαμπρότητα στις εκδηλώσεις αλλά και μουσική παιδεία στα παιδιά με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Σήμερα, εκτός από τα αθλητικά τμήματα της Εράνης, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων είναι ο μοναδικός φορέας που δίνει διέξοδο για ομαδικές δραστηριότητες στα παιδιά.

Όμως η οικονομική λαίλαπα απειλεί και τη δική του ύπαρξη. Το Δ.Σ. γνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν και αξιολογώντας τις συνθήκες που πρόκειται να επικρατήσουν συνειδητοποιεί ότι γρήγορα θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Επειδή ο Σύλλογος Φιλοπροόδων πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τη Φιλιατρινή κοινωνία επιθυμεί να μοιραστεί μαζί της τις ανησυχίες του και να προσπαθήσουν από κοινού ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις να αναζητήσουν λύσεις. Έτσι καλούν σε ανοικτή συνάντηση τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ, στο Βορρέειο προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους προβληματισμούς τους.

2 σχόλια:

  1. γιατι??? ειμαι μαθητρια και συμμετεχω στις δραστηιοτητες του συλλογου απο τοτε που θυμαμε τον εαυτο μου ... ειναι κριμα να χανεται ενας τοσο δραστηριος συλλογος που παντα εκπροσωπει επαξια τα φιλιατρα... δεν θα πω τιπορτα αλλο παρα μονο ...ΚΡΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΩΣΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ!
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ!!!!!!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ (ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ Κε ΚΟΛΛΙΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!! ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ(ΣΑΣ), ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΑΡ, ΝΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα