Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τριφυλία : Σύσκεψη για προσέλευση μεταναστών


Σύσκεψη στο γραφείο της Εισαγγελέως Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση της αθρόας προσέλευσης αλλοδαπών στην Τριφυλία, ιδίως την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή των διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων, του δημάρχου Κώστα Κόλλια που ανέλαβε και την πρωτοβουλία και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου.
Στη σύσκεψη έγινε διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα και τις συνέπειες που προκαλούνται στην τοπική κοινωνία από παραβατικές συμπεριφορές αλλοδαπών. Όπως σημειώθηκε, το θέμα των μεταναστών, νομίμων και παρανόμων, είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα ολόκληρη και όχι μόνο την Τριφυλία και οφείλει το κράτος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις για την επίλυσή του. Αυτή την περίοδο, της ελαιοσυγκομιδής, η προσέλευση αλλοδαπών στην Τριφυλία είναι αθρόα και αυτοί κατακλύζουν κυρίως τις τρεις μεγάλες πόλεις, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας, επειδή λόγω των φτηνών εργατικών χεριών που προσφέρουν βρίσκουν ανταπόκριση στους παραγωγούς της περιοχής και δουλειά. Ζητήθηκε δε από τους διοικητές, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε η αστυνόμευση στην περιοχή να είναι εμφανής και ουσιαστική και να ελέγχονται παραβατικές συμπεριφορές που σημειώνονται.
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας θα ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ενίσχυση των Α.Τ. της Τριφυλίας, τουλάχιστον για την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές. Ακόμη, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους διοικητές για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, με πενιχρά μέσα και αποδυναμωμένο το στελεχιακό προσωπικό των Α.Τ.Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα