Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μετωπική σύγκρουση με τη νέα κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπαναχωρεί στη γραμμή κατάργησης του νέου τέλους ακινήτων, ούτε στη διακοπή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ενώ προειδοποιεί για νέα μετωπική σύγκρουση τη νέα κυβέρνηση.
Ως άλλη αιτία πολέμου εμφανίζονται τα σχέδια πώλησης ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Η ΓΕΝΟΠ επέλεξε
να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους μία μέρα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας νέο κύκλο αντιδράσεων με στόχο «να ακυρώσει στην πράξη τον νόμο για την επιβολή τέλους ακινήτων» και να παρεμποδίσει τις ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ.
Ολα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, οι πελάτες της συνεχίζουν την κακιά συνήθεια να μην πληρώνουν εντός της προθεσμίας λήξης τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα πάνω από τους μισούς καταναλωτές από τους περίπου 250.000 που έλαβαν λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων στα μέσα Οκτωβρίου να μην έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους εντός της προθεσμίας.
Μόνο που τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οπότε λήγει η 40ήμερη προθεσμία που έχουν οι καταναλωτές να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, η ΔΕΗ να αρχίσει να εκδίδει μαζικές εντολές αποκοπής ρεύματος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΓΕΝΟΠ κάλεσε τους εργαζομένους της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα να μην υλοποιήσουν καμία εντολή αποκοπής και παράλληλα να κινητοποιήσουν ομάδες περιφρούρησης ώστε να εμποδίσουν τους εργολάβους να διακόπτουν την ηλεκτροδότηση σε νοικοκυριά.
Στο άλλο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων η ΓΕΝΟΠ «ξεκαθαρίζει προς την κυβέρνηση εξουσίας που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού πως οποιαδήποτε κίνηση για πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες θα σημάνει πόλεμο», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση «δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στον τόπο διότι δεν πρόκειται για επένδυση και δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά για «αρπαχτή» εις βάρος του Δημοσίου, αφού το μόνο που θα γίνει θα είναι μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων αντί πινακίου φακής σε κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές».
ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα