Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ,Σ, ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23-01-2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                    Κυπαρισσία 26-01-2012            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                            Αριθ. πρωτ. : 1935
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δ/νση : Οδός Δημαρχείου 2
Κυπαρισσία Μεσσηνίας
Ταχ. Κώδικας : 245.00
Αρμόδιος :
Τηλ: 2761360724                                                         
Fax: 2761062116                                                                            
E-mail: ds@trifylias.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, θέλω να ενημερώσω όλους τους συνδημότες για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 23-01-2012 και συγκεκριμένα για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του δήμου.
Συγκεκριμένα και ενώ σαν πρόεδρος εκφώνησα το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε το λόγο  επί της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέλος της προσωρινής Επιτροπής Εργαζομένων στο δήμο.
Να τονίσω ότι επί της διαδικασίας της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει κανείς άλλος, παρά μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Υπενθυμίζοντας σαν πρόεδρος τα πιο πάνω, συνάδελφοι από την αντιπολίτευση μου ζητούσαν επίμονα και παρά τον κανονισμό, ν’ αφήσω τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να παρέμβει στη διαδικασία και να μην του αφαιρώ τον λόγο.
Εξήγησα ότι δεν αφαιρώ από κανένα τον λόγο και ειδικά από τους εργαζόμενους, αλλά θα πρέπει πρώτα ν’ ακουσθεί η εισήγηση και στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος σε όλους και φυσικά στους εργαζόμενους. Άλλωστε οι εργαζόμενοι είχαν προσκληθεί για να τους ακούσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.
Είναι έξω από κάθε δεοντολογία πριν ακουσθεί η εισήγηση, να δίδεται ο λόγος σε μη μέλος του δημοτικού συμβουλίου, θέτοντας μάλιστα θέμα διαδικασίας.
Υπενθύμισα δε ότι θέμα διαδικαστικό μπορεί να τεθεί μόνο από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και από κανέναν άλλο.
Εδόθη η εντύπωση ότι δέχθηκαν τις εξηγήσεις και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος άρχισε την εισήγησή του.
Τότε η Επιτροπή των εργαζομένων και ενώ μιλούσε ο εισηγητής αποχώρισε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μόλις η μείζων αντιπολίτευση είδε την Επιτροπή ν’ αποχωρεί άρχισε και πάλι να διακόπτει την εισήγηση και ν’ απειλεί ότι θ’ αποχωρήσουν και αυτή.
Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τον λόγο, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία προσπάθησε να μην αποχωρίσει η μείζων αντιπολίτευση και να συνεχιστεί η διαδικασία.
Η αντιπολίτευση αντέδρασε στα λεγόμενα του Δημάρχου και η μείζων μειοψηφία αποχώρισε από την αίθουσα. Στην αίθουσα παρέμεινε ο κ. Κουκούμης της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.
Η διαδικασία που ακολουθεί το Δημοτικό συμβούλιο δεν γίνεται με απόφαση του προέδρου, αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης στο δήμο και μόνο τα μέλη του που είναι εκλεγμένα από τους δημότες της Τριφυλίας, μπορούν να θέτουν θέμα σχετικό με τη διαδικασία και ν’ αποφασίζουν.
Τέλος θέλω να εκφράσω την λύπη μου γιατί ο φυσικός χώρας για να γίνεται κάθε συζήτηση και να παίρνονται οι όποιες αποφάσεις, ακόμα και όταν διαφωνούμε, είναι οι αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. 
                                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                                               ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα