Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γιατρούς του ΕΣΥ ψάχνει το ΣΔΟΕ

Image-Ένας εξ αυτών από τη Μεσσηνία, με τεράστιες καταθέσεις -Στο Αυτόφωρο 55χρονος Καλαματιανός για χρέη στο Δημόσιο
Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 250 μεγαλοκαταθέτες στην Πελοπόννησο, μεταξύ των οποίων 40 με 50 στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε στο «Θ» ο προϊστάμενος υπηρεσίας Πελοποννήσου, Ν. Κολετζάκης. Οι εν λόγω, όχι μόνο εμφανίζουν προφανή αδυναμία να δικαιολογήσουν τους παχυλούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς με βάση τις ισχνές δηλώσεις που έχουν υποβάλει στην Εφορία, αλλά ερευνώνται και για ενδεχόμενη διαφθορά.
Σαράντα γιατροί του ΕΣΥ, δύο αστυνομικοί, τέσσερις υπάλληλοι Πολεοδομίας, δύο υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών, επιχειρηματίες, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες από την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Πύλο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, κίνησαν τις υποψίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικές καταγγελίες.
Όταν, λοιπόν, άνοιξαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, εκτός από το ύψος των καταθέσεων, προέκυψαν και ύποπτες αλλεπάλληλες καταθέσεις, οι οποίες μάλλον δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από τις εμφανείς - στην Εφορία - αμοιβές τους.
Στη λίστα της Πελοποννήσου, οι ενδείξεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής και ενδεχόμενης διαφθοράς δε φαίνεται να κάνουν διαχωρισμούς και αγγίζουν πληθώρα επαγγελματικών ομάδων.
Γιατροί και δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έχουν κερδίσει μια θέση στον κατάλογο του ΣΔΟΕ, με τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πριν από την ολοκλήρωσή της, κάθε ένας από τους διακόσιους πενήντα φορολογούμενους δεν μπορεί να θεωρηθεί φοροφυγάς ή διεφθαρμένος. «Ενδεχομένως κάποιοι να μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, θα πρέπει όμως να το αποδείξουν», σημείωσε ο κ. Κολετζάκης στο «Θ», τονίζοντας ότι μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου το βάρος της απόδειξης φέρει ο φορολογούμενος και όχι ο ελεγκτής. Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι φοροφυγάς και όχι ο ελεγκτής το αντίθετο.
Από την άλλη πλευρά, χθεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Morias news» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πολύ μεγάλη βόμβα θα σκάσει εντός των ημερών από το ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο. Τρανταχτά ονόματα της Περιφέρειας, ιδιαίτερα γιατροί και δικηγόροι, βρέθηκαν με αδήλωτους λογαριασμούς εκατομμυρίων.
Γιατρός του ΕΣΥ από τη Μεσσηνία σύμφωνα με πληροφορίες πολύ γνωστό όνομα, είναι πρώτος στη λίστα που έχει το υπουργείο Οικονομικών, με τεράστιες καταθέσεις. Η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 2 μήνες, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις από τους ελεγκτές.
Περισσότεροι από 40 γιατροί που εργάζονται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Άργους δε δήλωναν τις μεγάλες τους καταθέσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται από τους μισθούς τους στο εθνικό σύστημα υγείας».Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα