Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...


....είναι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χορτάσανε όσα χρόνια (και είναι πάμπολλα) ασχολούνται με την πολιτική με κομματικά, κυβερνητικά και κρατικά αξιώματα. Πέρα από τον Παπαϊωάννου που προφανώς έχει εργαστεί ως δικηγόρος, ο Κώστας και η Βάσω ΔΕΝ δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους για να καταλάβουν πώς βγαίνει το ψωμάκι! Τι σημαίνει να μην έχεις δουλειά, να έχεις οικογένεια και να πρέπει να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές για να βρεις μια δουλειά ή να ιδρώσεις ή να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ ή να είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι παλιανθρωπιές, παρενοχλήσεις και άλλα βασανιστήρια, επειδή στο μυαλό σου είναι η έγνοια σου για την οικογένεια.
Λοιπόν, αυτοί οι τρεις μάλλον έχουν φαγωθεί να κατασπαράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι τρεις άνθρωποι, τρεις πολιτικοί, που γίνανε πολιτικές προσωπικότητες λόγω Παπανδρέου. Εντάξει, εντάξει, σας προλαβαίνω. Θα επικαλεστούν τον Ανδρέα! Και λοιπόν; Οι θέσεις που είχαν πάντοτε ήσαν πολύ αποφασιστικές. Στην "αυλή" των Παπανδρέου ένιωσαν τις ανάσες της εξουσίας... Τώρα, μάλλον νιώθουν ότι έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στο έθνος και στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και επειδή δεν τους αφήνει ο Γιώργος, αποφάσισαν να τον γκρεμίσουν στον Καιάδα. Βέβαια, η απόφασή τους δεν κοινοποιήθηκε ποτέ ευθαρσώς, αλλά άρχισαν να ψελλίζουν στην αρχή και σιγά-σιγά συντονίστηκαν με την τακτική των άλλων επίδοξων αρχηγών.
Οι επιθέσεις που γίνονται πλέον στον Γιώργο και που θα ξεδιπλωθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, απλώς θα πέσουν στο κενό. Γιατί -ρωτώ- να φύγει ο Γιώργος και να μην εξαφανιστεί η Βάσω; Γιατί να μην πάει σπίτι του ο Σκανδαλίδης; Γιατί να μην πάει για χαμομήλι στο σπίτι του και ο Παπαϊωάννου; Ποιο είναι το λάθος του Παπανδρέου; Ότι μίλησε για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Καλύτερα να μην το συζητήσω. Ότι τους άφησε όλους να αυτενεργούν; Ούτε αυτό θα το συζητήσω. Ότι όλοι τους δεν είναι σε θέση να υπερηφανευτούν για το έργο τους - ποιο έργο τους;;;;
Ξέρω τι κάνουν τόσον καιρό. Ξέρω ότι βυσσοδομούν πίσω από τις πλάτες όλων μας. Ξέρω ότι έχουν λιποψυχήσει. Ξέρω ότι προσπαθούν να βρουν κοινούς δρόμους τα πρόσωπα που διεκδικούν την εξουσία. Ξέρω τις επαφές με το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο. Δεν λέω για κάποιους βλάκες βουλευτές που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα και πάνε στα ΜΜΕ και ξερνάνε τα απωθημένα τους για τον Παπανδρέου. Αυτοί δεν είναι ούτε για φτύσιμο.
Ο Παπανδρέου ήταν άτυχος κι έκανε ένα τραγικό λάθος. Δηλαδή επέλεξε αυτούς που θα τον μαχαίρωναν!!! Πέρα από τους άντρες συνεργάτες του, αποθέωσε τις γυναίκες κι έδωσε άφθονη δημοσιογραφική τροφή. Αλλά ήταν ειλικρινής. Κi εκείνες τον πρόδωσαν. Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Συλβάνα Ράπτη, Σούλα Μερεντίτη, Ελενα Παναρίτη, Τόνια Αντωνίου… Αυτό το «πληρώνει» τώρα. Αλλά η ζωή δεν τελείωσε και πολύ περισσότερο η πολιτική ζωή. Η ζωή και για τον πολιτικό Γιώργο Παπανδρέου αρχίζει κάθε πρωί!
Γιώργο, εδώ είμαστε… εμείς που δεν κουραστήκαμε, που δεν πήραμε και δεν θέλουμε αξιώματα, εμείς που έχουμε και φυλάμε ως κόρην οφθαλμού τις παρακαταθήκες του ιδρυτή του Κινήματός μας. Εμείς σε στηρίζουμε, όποια απόφαση κι αν πάρεις. Φτάνει που ονομάτισες με θάρρος, χωρίς να λογαριάσεις το πολιτικό κόστος, εκείνους που εκμεταλλεύονται τους πόθους του ελληνικού λαού. Ποιος λογαριάζει τους Ψυχάρηδες και τα τσιράκια τους; Ποιος λογαριάζει τις κάλπικες δημοσκοπήσεις;; Ποιος λογαριάζει τη διατεταγμένη δημοσιογραφία;;; Δυστυχώς ζούμε σ' αυτή την θλιβερή πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα