Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τελικά η συμμετοχή του δημοσίου στις τράπεζες με μετοχές άνευ ψήφου!! Για αυτό δεν φάγανε τον Παπανδρέου;

Όλο και περισσότερες διαρροές και ρεπορτάζ έρχονται στα ΜΜΕ ότι από το επερχόμενο πακέτο για την κεφαλοποίηση των τραπεζών το δημόσιο θα πάρει ως αντάλλαγμα κοινές μετοχές ΑΝΕΥ ψήφου. Με λίγα λόγια το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να «κρατικοποιήσει» τις τράπεζες αυτή την κρίσιμη στιγμή, αλλά αντίθετα θα αφήσει τους τραπεζίτες να κάνουν παιχνίδι κανονικά με τα χρήματα του ευρωπαίου και όχι μόνο πια φορολογούμενου. Αυτή ήταν σαφέστατα και η αιτία που «φαγώθηκε» ο Παπανδρέου άρον άρον τον Νοέμβριο με τις ευχές όλου του τραπεζικού συστήματος.
Εδώ τώρα το ζήτημα δεν είναι ότι χαρίζουμε τα λεφτά στις τράπεζες. Είναι ότι μετά από όλα αυτά τα τραγικά πολιτικά δρώμενα και αφού αποδεδειγμένα έχουμε δει την υπόθεση της Proton Bank και πως τα χρήματα του καταθέτη- φορολογούμενου πήγαιναν σε προσωπικές καταθέσεις τραπεζιτών στο εξωτερικό, έρχεται ο Βενιζέλος με τονΠαπαδήμο και τους υπόσχονται αμνηστία. Για όλα αυτά που θα έπρεπε να είχε ελέγξει ο Πεπόνης και ο Μουζακίτης με την αρωγή του Υπουργείου Οικονομικών.
Αντίθετα τώρα όλα θα καλυφθούν μια χαρά. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, της τρόικα και του ΔΝΤ. Οι τραπεζίτες πρέπει να πανηγυρίζουν και όλοι μας μα όλοι μας να λυπούμαστε.
Τώρα ξέρουμε γιατί φαγώθηκε άρον άρον ο Παπανδρέου. Για τις τράπεζες. Και μάλιστα θα δείτε ότι έρχεται και δημοψήφισμα … ακριβώς για να μην γίνουν εκλογές! Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει αλλαγή σε αυτή την γραμμή. Και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεί υπέρ της προγραμματικής του θέσης και των δηλώσεων του Παπανδρέου για δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες. Αλλιώς; Φωνή λαού, οργή Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα