Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έρευνα σε καταθέσεις βουλευτών στο εξωτερικό και τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα


            Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν δήλωση μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, με την οποία παρέχουν το δικαίωμα να ερευνηθεί αν υπάρχουν καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία.
            Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, προτείνουν, επίσης, να υποχρεωθούν όλοι οι βουλευτές να παράσχουν εξουσιοδότηση για έρευνα κάθε περιουσιακού στοιχείου στην οποιαδήποτε χώρα. Επισημαίνουν ότι η πολιτική διαφάνεια είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.


            Ταυτόχρονα η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει :

  • Δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα. Την ώρα που η κοινωνία στενάζει δεν μπορεί να μοιράζει η πολιτεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των κομμάτων
  • Να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση, όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το δημόσιο.
  • Οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα.
  • Να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα αποζημίωσης από τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα