Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Διαμαρτυρίες εργαζομένων για τις απλήρωτες υπερωρίες

ImageΤις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα υπερωριών τους από τον Ιούνιο του 2011.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες σημείωναν: «Διαμαρτυρόμαστε για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών μας από το μήνα Ιούνιο του 2011 έως το τέλος του έτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης και του λογιστηρίου ότι θα καταβάλλονταν οι υπερωρίες μας, αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατόν έως και σήμερα 5/1/2012. Οι εξηγήσεις που δίνονται από τη Διοίκηση και το λογιστήριο είναι ότι έχουν εξασφαλίσει μόνο την αποπληρωμή των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου του 2011. Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται, ακόμα και αν αυτοί οι μήνες καταβληθούν άμεσα, τι θα γίνει με την αποπληρωμή των υπόλοιπων μηνών. Τονίζουμε ότι τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν εξοφλήσει τις υπερωριακές αμοιβές των εργαζομένων ως τον Οκτώβριο του 2011».
Οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι, εάν και εφόσον άμεσ
α δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των υπερωριών τους, να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Πάνος Μπόζος, μιλώντας σχετικά με το ανακύψαν ζήτημα, συμμερίστηκε τη διαμαρτυρία των εργαζομένων, σημειώνοντας πως η καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών δεν οφείλεται στο νοσοκομείο, ενώ τόνισε πως στις 13 Ιανουαρίου θα πληρωθούν τις υπερωρίες Ιουνίου και Ιουλίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπόζος είπε χθες στο «Θ»: «Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται, αλλά, όπως γνωρίζετε, είναι και κάποιες διαδικασίες έξω από το νοσοκομείο για την καταβολή των υπερωριών τους. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή είναι να πληρωθούν στις 13 του μηνός. Ήταν να πληρωθούν στις 10 το μηνός, αλλά το τραπεζικό σύστημα δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και έτσι θα πληρωθούν στις 13 του μηνός τις υπερωρίες Ιουνίου και Ιουλίου. Το υπουργείο για τις υπερωρίες Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου μάς έχει δώσει την επιχορήγηση, αλλά δε μας έχει αποστείλει το ποσόν. Εμείς στα χαρτιά μας έχουμε την έγκριση των υπερωριών, αλλά δε μας έχει αποσταλεί το ποσόν. Εάν δεν αποσταλεί το ποσόν, δεν μπορούμε να κόψουμε εντάλματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας αποσταλεί και το ποσόν για τις υπερωρίες των υπόλοιπων αυτών μηνών. Διαμαρτύρονται σωστά οι εργαζόμενοι. Είναι δεδουλευμένα. Πολλοί εξ αυτών έχουν ανάγκη και τα 150 – 200 ευρώ που τους οφείλει το νοσοκομείο. Είναι βέβαιο ότι 13 του μηνός θα πληρωθούν τις υπερωρίες Ιουνίου και Ιουλίου. Αυτή είναι η κατάσταση, τα πράγματα είναι δύσκολα, ζητάμε την κατανόηση όλων των εργαζομένων. Να ξεκαθαρίσουμε, δε, ότι ο μισθός τους και τα δώρα καταβάλλονται κανονικότατα, η καθυστέρηση πληρωμής αφορά υπερωρίες».


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα