Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στο πόδι για το λιγνίτη οι Οικολόγοι Πράσινοι - "Αδειάζουν" τον Μπούκλη

Στο πόδι για το λιγνίτη οι Οικολόγοι Πράσινοι - Ανω κάτω οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Πελοπόννησο, καθώς όπως όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων βασικών στελεχών τους με τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με ιδιαίτερη ένταση στην υπόθεση των λιγνιτών, φαίνεται όμως ότι το πρώτο σημείο τριβής είναι η υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών για την οποία πριν από 10 ημέρες οι Οικολόγοι Πράσινοι έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στις επιλογές Τατούλη. Η δήλωση Μπούκλη για πολιτικά πρόσωπα και συμφέροντα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και από κάποιους συνδέθηκε με τις αντιθέσεις που έχουν δημιουργηθεί.
Ειδικότερα για τους λιγνίτες του Χωματερού, η μεσοβέζικη θέση Μπούκλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκάλεσε την αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων οι οποίοι με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισαν ότι είναι αντίθετοι με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, κρίνοντας ως κατεπείγουσα τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο γενικότερα. Και ενώ ο κ. Μπούκλης επισκέπτεται σήμερα τη Μεσσηνία για να δει την περιοχή και να δώσει συνέντευξη Τύπου, οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου έκαναν ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας ένσταση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παράλληλα αύριο στην Τρίπολη δίνουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στην οποία τις θέσεις τους θα παρουσιάσει ο Βασίλης Γιόκαρης, δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης.
Της υπόθεσης των λιγνιτών είχε προηγηθεί η αυστηρή τοποθέτηση των Οικολόγων Πράσινων απέναντι στην πολιτική Τατούλη, όσον αφορά τόσο την υπόθεση των δεματοποιητών όσο και την επιλογή της μεθόδου διαχείρισης των σκουπιδιών. Δεδομένων τούτων προκαλεί ερωτηματικά η ανακοίνωση Μπούκλη μέσω δελτίου Τύπου, στην οποία όπως σημειώσαμε και στο φύλλο του Σαββατοκύριακου αναφέρει για τη συμμετοχή του στην επιτροπή για την ανακύκλωση που όρισε ο Περιφερειάρχης: «Θα επιδιώξουμε το συμφέρον του πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς κομματικές ή άλλες διακρίσεις. Προσωπικά ούτε ΜΚΟ έχω, ούτε "κοινωνικής οικονομίας" συμπράξεις με δήμους για προσωπικό όφελος επιδιώκω, ούτε σύμβουλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είμαι για εταιρείες στην Πελοπόννησο, όπως άλλα πολιτικά πρόσωπα (αιρετά και μη)».
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από κορινθιακό μπλογκ, η ανακοίνωση αυτή ερμηνεύτηκε ως απάντηση του κ. Μπούκλη στους Οικολόγους Πράσινους λόγω της θέσης τους για τους λιγνίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα