Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωσαν συμμαχία Λοβέρδος- Βενιζέλος

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωσαν συμμαχία Λοβέρδος- ΒενιζέλοςΟ υπουργός Υγείας αποσύρθηκε απο την μάχη για τη διαδοχή - Λοβέρδος: «Συντάσσομαι με Βενιζέλο»
Και ενώ οι άλλοι ετοιμάζουν αντεπίθεση... από την κοινή εμφάνιση έκαναν πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Ευ. Βενιζέλο, οι οποίοι ανέλυσαν τα προβλήματα των υπουργείων τους, ευχαριστώντας ο ένας τον άλλο για την βοήθεια που προσφέρουν.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερο θερμό με τον Βενιζέλο να ευχαριστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο για την συνεισφορά του, στην λύση των δημοσιονομικών προβλημάτων.
Ωστόσο, το καλύτερο το άφησαν για το τέλος, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος διάβασε κείμενο όπου τόνισε την στήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Συντάσσομαι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», είπε με νόημα ο υπουργός Υγείας. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο το υπουργός Οικονομικών, ο οποίος υπογράμμισε ότι δέχεται την στήριξη του κ. Λοβέρδου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα είπαν τα εξής:

Λοβέρδος: Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά. Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό, τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο. Tο Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω. Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι' αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε. Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής.
Βενιζέλος: Το συναισθηματικό βάρος με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι προσωπική μας υπόθεση εδώ και πολλά χρόνια. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να μοιραστούμε όλοι μας ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε βάρη. Έχει υποστεί τρομερή φθορά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει δημοκρατικός φορέας, πολιτικής προοπτικής. Για να συμβεί, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να σταθεροποιηθεί πολιτικά. Ο Ανδρέας και εγώ γνωρίσαμε τι έγινε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία να βάλει τέλος σε όσα διαδραματίζονται σήμερα στο κόμμα. Με την σημερινή πρωτοβουλία θέλουμε να αλλάξουμε τις ρυθμούς στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα