Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΜΑ : Δήλωση του γραμματέα Τομεακής Οργάνωσης Υγειονομικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργου Μπουλμπασάκου, σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και τις κινητοποιήσεις των Ιατρικών Φορέων

Ο ΕΟΠΠΥ από ένα αναγκαίο βήμα για την βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης κινδυνεύει από την ανυπαρξία σχεδίου και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης, να μετατραπεί σε μηχανισμό υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη των χρηστών υγείας.
            Η ΔΗΜΑΡ επιμένει να διεκδικεί αξιοπρεπώς αποδοχές για τους συμβεβλημένους γιατρούς, χωρίς ο τρόπος αμοιβής να ενθαρρύνει την υπερβολική κατανάλωση ιατρικών υπηρεσιών και διαγνωστικών εξετάσεων.
            Για τους λειτουργούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ και ΙΚΑ) ξεκαθαρίζει ότι θα υπερασπισθεί το υπάρχον ιατρικό μισθολόγιο (έχουν ήδη γίνει περικοπές του επιπέδου 30% και άνω) και θα διεκδικήσει το ίδιο και για τους ιατρούς του ΙΚΑ. Οποιαδήποτε πρόταση οδηγεί σε ανάλογο οικονομικό αποτέλεσμα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά.
            Πρέπει να δοθεί χρόνος προκειμένου να γίνουν ενέργειες και συζητήσεις χωρίς προαπαιτούμενα και απειλές. Μόνη προϋπόθεση παραμένει η προσπάθεια για καλύτερη πρωτοβάθμια παροχή υγείας στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα