Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτο: Στο ΚΑΤ συγκόλλησαν το χέρι 20χρονης που είχε κοπεί πάνω από τον αγκώνα!


Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε πολλές ώρες
Το χέρι της κοπέλας είχε ακρωτηριαστεί πλήρως λίγο πάνω από τον αγκώνα, έπειτα από τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλέτα στην Κρήτη - Ιατρικό θαύμα από ομάδα χειρουργών, αναισθησιολόγων, εντατικολόγων και στελεχών του ΕΚΑΒ που βοήθησαν να μεταφερθεί άμεσα από την Κρήτη η ασθενής και το ακρωτηριασμένο χέρι τηςΣημαντικό ιατρικό επίτευγμα χαρακτηρίζεται η λεπτή επέμβαση συγκόλλησης του χεριού 20χρονης κοπέλας, που τραυματίστηκε την περασμένη Τετάρτη σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του Γιόφυρου Κρήτης.
Η νεαρή κοπέλα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαινε μαζί με άλλα δύο άτομα, είχε χάσει το χέρι της λίγο πάνω από τον αγκώνα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο ΚΑΤ Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών.
Η συγκόλληση του χεριού της 20χρονης μετά από πολύωρο χειρουργείο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Σε ανακοίνωση του το ΚΑΤ επισημαίνει:

«Στις 25 Οκτωβρίου συγκολλήθηκε με επιτυχία, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, το χέρι 20χρονης που ήρθε με αεροδιακομιδή από το Ηράκλειο Κρήτης μετά από τροχαίο, και αφού είχε ακρωτηριαστεί πλήρως λίγο πάνω από τον αγκώνα.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα, προϊόν συνεργασίας του Τμήματος Χεριού-Μικροχειρουργικής-Ανω Άκρου με Διευθυντή τον Σ. Σπυρίδωνος και του Τμήματος Αγγειοχειρουργικής με Συντονιστή Διευθυντή τον Χρ. Μαλτέζο.

Η Διοίκηση του ΚΑΤ συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, Χειρουργούς, Αναισθησιολόγους, το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου και της ΜΕΘ, καθώς βέβαια και το ΕΚΑΒ.

Το Νοσοκομείο ΚΑΤ, που εφημερεύει καθημερινά έχει παράδοση και εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων και δύσκολων τραυματολογικών περιστατικών.

Παράλληλα, επιτυχίες σαν και αυτή αναδεικνύουν και αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Νικόλαος Κοντοδημόπουλος, εκ μέρους όλων των Εργαζομένων του ΚΑΤ, ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στη νεαρή ασθενή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα