Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αντιπαράθεση για αστυνόμευση και προσλήψεις συμβασιούχων Stage στην Τριφυλία

Κόντρες με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής Τριφυλίας να παραιτηθεί των ένδικων μέσων και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την πρόσληψη στο δήμο 11 πρώην συμβασιούχων με το πρόγραμμα Stage στο Δήμο Κυπαρισσίας, υπήρξαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κόντρα υπήρξε και για ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στην περιοχή, με αφορμή το συμβάν στο Κοπανάκι.
Για την εξέλιξη με τους πρώην εργαζόμενους ενημέρωσε το Σώμα ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο να χαιρετίζει την αλλαγή στάσης, ενώ για το θέμα της αστυνόμευσης είπε πως αμέσως μετά το συμβάν έπρεπε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε δευτερολογία του καταλόγισε στο δήμαρχο πως λαϊκίζει με το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας φιέστες (αναφερόμενος στην επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τις εκεί δηλώσεις του).
Από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας η Ιωάννα Μαραβελή εξέφρασε τη χαρά της που η δημοτική αρχή έκανε πίσω για το ζήτημα των εργαζομένων, αν και η τροπολογία είχε κατατεθεί νωρίτερα από τον αρμόδιο υπουργό, σημειώνοντας μάλιστα πως ο δήμος είχε πάρει απόφαση και είχε ορίσει δικηγόρο. Παρατήρησε ότι δεν μπορεί να γίνονται δημοτικά συμβούλια τηλεφωνικά, όπως αυτό που έγινε για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο δήμο. Για τα ζητήματα της ασφάλειας σημείωσε πως το να μειωθεί η παραβατικότητα δεν είναι μόνο θέμα αριθμού αστυνομικών αλλά και πόσο διάφορες κοινωνικές ομάδες εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και σε αυτό το κομμάτι

πρέπει να γίνουν πολλά.
Φθηνή αντιπαράθεση χαρακτήρισε αυτή που γίνεται για τους εργαζόμενους του Stage ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σαράντος Κουκούμης, σημειώνοντας πως αν υπάρχει πραγματική ευαισθησία να παρθεί ψήφισμα από όλες τις παρατάξεις, όλοι οι συμβασιούχοι να γίνουν μόνιμοι για να μην βρίσκονται διαρκώς σε ομηρία.
Για άρνηση του δημάρχου να δει έστω αυτούς τους εργαζόμενους μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος -“δεν μπορείτε σήμερα φαρισαϊκά και υποκριτικά να λέτε ότι αγκαλιάσατε αυτά τα παιδιά” είπε.
Για έλλειμμα ασφάλειας στα Φιλιατρά μίλησε ο σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής, αμφισβητώντας τα στοιχεία για την εγκληματικότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ενώ για το κλείσιμο των ΑΤ είπε ότι ρόλο έπαιξαν και κάποιοι αξιωματικοί που θέλουν να συγκεντρώσουν όλους τους αστυνομικούς στην Καλαμάτα. Αναρωτήθηκε πού είδε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποίηση των πολιτών από την ασφάλεια που υπάρχει, “εκτός και αν συναντάται μόνο με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ”.
“Δεν νιώθουμε ασφάλεια στα Φιλιατρά” τόνισε και ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου τονίζοντας πως τίθεται και θέμα “Καλλικράτη” για το πώς δομούνται όλα αυτά.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης σημείωσε πως έδειξαν το πρόσωπο που έπρεπε να δείξουν προς τους εργαζόμενους του Stage και “είμαστε σε αναμονή τι θα γίνει με αυτούς από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους”. Οσο για την αστυνόμευση, είπε πως μετά τις κινήσεις τους ταρακουνήθηκε η Αστυνομία και η παρουσία της είναι πιο έντονη στο Κοπανάκι.
Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας απευθυνόμενος στον κ. Ανδρινόπουλο του καταλόγισε ότι για το θέμα της αστυνόμευσης και του Κοπανακίου δεν έκαναν τίποτα, ούτε μια απλή δήλωση -“είστε η αντιπολίτευση του μηνός, έρχεστε εδώ και λέτε αυτά που θέλετε” είπε. Για το ίδιο ζήτημα απευθυνόμενος στην κ. Μαραβελή είπε ότι νιώθει άβολα που μια αριστερή υπερασπίζεται την Αστυνομία, ενώ μιλώντας για τη συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή είπε πως “για να κάνω μετά τέτοιες δηλώσεις, μάλλον ούτε κατανοητά δεν ήταν αυτά που τους είπαμε”.
Από εκεί και πέρα, για τους συμβασιούχους του Stage σημείωσε ότι με παρρησία αξιολόγησαν τις καταστάσεις, τα γεγονότα και τις ανάγκες του δήμου. “Είχα υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι θα εξέταζα τα πράγματα και κάτω από τα νέα δεδομένα πήραμε αυτή την απόφαση” σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δάφνες από αυτό το γεγονός δεν ζήτησε ούτε εκδούλευση πούλησε. Κ.Μπ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα