Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Εκλεισε η συμφωνία για τα χρέη των μικρών επιχειρήσεων

Συμφωνία για τα κριτήρια υπαγωγής των επιχειρήσεων με χρέη έως 50.000 ευρώ στον εξωδικαστικό μηχανισμό συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας επήλθε σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στα υπουργικά ραντεβού με τους εκπροσώπους των Θεσμών τη Πέμπτη στο Χίλτον. Η συζήτηση για τα δημοσιονομικά παραπέμφθηκε για την Παρασκευή ενώ ανοικτό μέχρι το Νοέμβριο μένει το θέμα της περιστολής των προνοιακών επιδομάτων.
Τι συμφωνήθηκε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
Για τις επιχειρήσεις με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ κυβέρνηση και Θεσμοί συμφώνησαν ότι δεν θα χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας για την υπαγωγή τους στην αυτοματοποιημένη διαδικασία εφόσον τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας. Αυτή θα είναι προϋπόθεση για ΑΕ και ΕΠΕ, που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας. Την απόλυτη εξειδίκευση των κριτηρίων υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα καταρτίσουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος η συμφωνία στο θέμα είχε σχεδόν επέλθει το βράδυ της περασμένη Τρίτης, όταν καθ υπόδειξη των επικεφαλής των Θεσμών τα τεχνικά κλιμάκια αναδιαμόρφωσαν τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Τι συμφωνήθηκε για τις συντάξεις χηρείας
Στη συνάντηση της υπουργού Εφης Αχτσιόγλου με τους Θεσμού κλείδωσε και το θέμα με τις συντάξεις χηρείας.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, οι θεσμοί δέχθηκαν να τεθεί

κατώτατο όριο για τις περιπτώσεις με 20ετή ασφάλιση στα 384 ευρώ τον μήνα και 360 ευρώ σε περίπτωση σύνταξης χηρείας με 15 χρόνια ασφάλισης.
Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι στην περίπτωση που υπάρχουν και τέκνα-δικαιοδόχα μέλη, θα χορηγούνται επιπλέον 384 ευρώ (ή 360 ευρώ) στα τέκνα, ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών.
Το Νοέμβριο τα σπουδαία με τα προνοιακά επιδόματα
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η συνάντηση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, και των θεσμών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, συζητήθηκε η αρχιτεκτονική των επιδομάτων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ωστόσο, ότι οι θεσμοί δεν έχουν ακόμη την τελική εικόνα από το spending review (επισκόπηση δαπανών). Όπως τόνισαν, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.
Τι θα γίνει με τον ΕΔΟΕΑΠ
Κυβερνητικός παράγοντας έλεγε μετά τις συναντήσεις με τους Θεσμούς ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα διασωθεί . «Θα σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ», δήλωσε χωρίς περαιτέρω πληροφορίες και την επισήμανση ότι θα πρέπει να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. thetoc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα