Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ποτά-μπόμπες διακινούσε μεγάλη εταιρεία οινοπνευματωδών


Είχε έδρα στον Κορυδαλλό και μεγάλη αποθήκη στη Μαγούλα
Προμήθευε τα επικίνδυνα ποτά σε σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα - Τα εισήγαγε από τη Βουλγαρία και τα «ελληνοποιούσε»Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει να κάνει με διακίνηση νοθευμένων ποτών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.
Με έδρα τον Κορυδαλλό και αποθήκη στη Μαγούλα η συγκεκριμένη επιχείρηση σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εισήγαγε παράνομα ποτά – μπόμπες από τη γειτονική χώρα και αφού τα “ελληνοποιούσε” αφαιρώντας τις παλιές ετικέτες και κολλώντας δικές της “γνήσιες” τροφοδοτούσε νυχτερινά μαγαζιά. Από μπαρ και εστιατόρια, μέχρι γνωστά κλαμπ και μπουζούκια.
Μάλιστα, οι συσκευασίες και τα αυτοκόλλητα αφορούσαν γνωστές μάρκες ουίσκι και βότκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για τη διανομή τους χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα της νόμιμης εταιρείας.
Στο χώρο της αποθήκης στη Μαγούλα, αλλά και στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό, οι αστυνομικοί βρήκαν 5244 φιάλες νοθευμένων ποτών, ειδικές ξύστρες για την αφαίρεση των ετικετών, χάρτινες κούτες, πλαστές ετικέτες μεγάλων εταιρειών ουίσκι και βότκας, θερμικά πιστόλια, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.
Ένα από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία


Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 45, 45 και 55 ετών. Αναζητούνται τρεις ακόμη Έλληνες, ένας 66χρονος, καθώς και οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας, ηλικίας 30 και 34 ετών.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας, της απάτης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, περί αλκοολούχων ποτών, περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί παραεμπορίου και περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Εις βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.
Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης.
Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μεγάλη υπόθεση καθώς στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η παράνομη βιομηχανία νοθευμένων αλκοολούχων ποτών δουλεύει με υπερκέρδη και μη αποδίδοντας τους φόρους και τους δασμούς στο ελληνικό κράτος. Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού.

Χώρος της αποθήκης στη Μαγούλα


Φυσικά ο κίνδυνος για όλους όσους καταναλώνουν τα λεγόμενα ποτά – μπόμπες είναι μεγάλος και στη δικαιοσύνη υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ατόμων που υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους από την κατανάλωση μιας βραδιάς και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά. Επισήμως στις εκθέσεις του, το Χημείο του Κράτους αναφέρει ότι το 13.4% των αλκοολούχων ποτών που ελέγχθησαν βρέθηκαν μη κανονικά, όμως η εμπειρία και τα στοιχεία που έχουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που το τελευταίο εξάμηνο ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον των κυκλωμάτων κάνει λόγο για εντυπωσιακά νούμερα.
Για παράδειγμα το 20 και πλέον τοις εκατό από το ουίσκι που σερβίρεται σε μπαρ και κάβες είναι λαθραίο και νοθευμένο ενώ η βότκα που κρίνεται ακατάλληλη ξεπερνά το 30% με το ρούμι, την τεκίλα και άλλα παρόμοια ποτά να αγγίζει το 35%. Νούμερα που δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και χρειάζεται άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η παράνομη βιομηχανία νοθευμένων ποτών να βάλει φρένο στην επικίνδυνη δράση της.

Φωτογραφία από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσε παράνομα η εταιρεία



Προμήθευε όλη την Ελλάδα
Σύμφωνα με τα όσα γράφει η ίδια η εταιρεία στο site της “Η ιδρύθηκε έγινε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διανομής αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Tο οποίο είναι το αποτέλεσμα της σκληρής συλλογικής εργασίας με βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς και συνεχών προσπαθειών να κρατήσει σειρά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας προς τους πελάτες και τους καταναλωτές με σεβασμό.
Η εταιρεία έχει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Μαγούλα Αττικής- και καλύπτουν 14.000 τ.μ., έχει ένα στόλο από φορτηγά για τη διανομή των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα. Έχει πελάτες χονδρέμπορους, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, καζίνο, μπαρ, καφετέριες, πολυκαταστήματα, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, wine stores και τα Liquor Stores, καντίνες, κ.α, μέσα στην Ελλάδα”  protothema

Ένα ακόμη μηχάνημα της εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα