Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Καλαμάτα: Τρία αδελφάκια παρά λίγο να καούν από πυρκαγιά από κερί!


Να καούν κινδύνεψαν 3 αδέλφια, ηλικίας 13, 9 και 8 χρονών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στην οδό Τηλεμάχου στην Καλαμάτα, όταν έπιασε φωτιά στο δωμάτιό τους από ένα αναμμένο κερί.
Τα παιδιά άναψαν το κερί γιατί η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα στο σπίτι τους από τον περασμένο Αύγουστο και η μικρή κόρη της οικογένειας ήθελε να έχει φως στο δωμάτιο. Η μητέρα των παιδιών μύρισε μέσα στον ύπνο της τον καπνό και έτρεξε στο δωμάτιό τους. Το κερί είχε πέσει πάνω στα ρούχα και αυτά είχαν αρπάξει φωτιά, ενώ οι καπνοί και οι φλόγες είχαν ζώσει την κρεβατοκάμαρα. Τα τρία αδέλφια ήταν ακόμα μισοζαλισμένα στα κρεβάτια τους και η μάνα τράβηξε και έβγαλε σπρώχνοντας από μέσα τα δύο μικρότερα, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της έτρεξε μόνος του προς τα έξω και έπαθε εγκαύματα, ευτυχώς όχι σοβαρά, στη μία πατούσα και το χέρι του. “Είπα θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, έβγαλα έξω τα παιδιά και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά, όμως δεν έσβηνε...”. Με τα λόγια αυτά μας περιέγραψε η ίδια η μητέρα τους την αγωνία που έζησε αυτή και ο σύζυγός της για να σώσουν τα παιδιά τους μέσα από ένα σπίτι το οποίο έχει σχεδόν καταστραφεί. Έπιπλα, ρούχα, όλα καμένα, τα ντουβάρια μαυρισμένα και το σπίτι ακατοίκητο στην κατάσταση που βρίσκεται. Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας, που έφτασαν στην ισόγεια μονοκατοικία λίγο μετά αφού δέχτηκαν την κλήση για να επέμβουν.
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Η μάνα και ο πατέρας της οικογένειας ζουν τα παιδιά τους κάνοντας μεροκάματα και δουλεύοντας όπου μπορούν. Ο πατέρας είναι οικοδόμος και δεν έχει μόνιμη δουλειά, γι’ αυτό και από το 2012 που ξεκίνησαν να δυσκολεύονται οικονομικά, άρχισαν και να πληρώνουν έναντι στη ΔΕΗ. Η οφειλή όμως -όπως μας περιέγραψε η μητέρα- άρχισε να μεγαλώνει και η ίδια πήγε να κάνει ρύθμιση, ώστε να δίνει ό,τι μπορεί για να μην τους κόψουν το ρεύμα. Και πάλι δεν κατάφερνε να καλύψει τα ποσά που ζητούσε ο ΔΕΔΔΗΕ. “Τα λεφτά της ρύθμισης είναι πιο πολλά απ’ ό,τι μπορώ να καλύψω”, είπε η ίδια. Ετσι, τον περασμένο Αύγουστο η οφειλή έφτασε τα 3.900 ευρώ και παρόλο που παρακάλεσε να δώσει τα μισά από τα 700 ευρώ που της ζητούσαν για να μην τους κόψουν το ρεύμα, αυτό δεν έγινε και ούτε μπόρεσε να βρει τα χρήματα. Η επιχείρηση έδωσε εντολή στον υπεργολάβο και η παροχή του ρεύματος στο σπίτι κόπηκε από την κολόνα.  
Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα