Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Μεσσηνία: Αγριογούρουνο τραυμάτισε κυνηγό


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει το κυνήγι αγριογούρουνου για έναν κυνηγό από την Κυπαρισσία, το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Ραυτόπουλου, καθώς δέχθηκε άγρια επίθεση από το ζώο, τραυματίζοντάς τον στον αριστερό μηρό.
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνο είναι το κυνήγι αγριογούρουνου ακόμη και για έμπειρους κυνηγούς, ενώ σε αυτή την περίπτωση ο κυνηγός στάθηκε τυχερός γλιτώνοντας τα χειρότερα.
Όπως μας περιέγραψε ο ίδιος ο κυνηγός Σταύρος Γκάφας, μαζί με έναν ακόμη κυνηγό είχαν πάει για κυνήγι αγριογούρουνου στην περιοχή «Κάστρο» κοντά στο Ραυτόπουλο. Περίπου στις 3 το μεσημέρι τα τρία κυνηγόσκυλα που είχαν μαζί τους ακινητοποίησαν ένα αγριογούρουνο. Ο ίδιος χωρίς να το βλέπει αλλά υπολογίζοντας περίπου πού είναι, προσπάθησε να το προσεγγίσει μέσα από την πυκνή βλάστηση της περιοχής, όμως δεν υπολόγισε σωστά και προσπέρασε το σημείο όπου βρισκόταν το άγριο ζώο κατά δύο μέτρα περίπου. Ξαφνικά το αγριογούρουνο του επιτέθηκε από πίσω χτυπώντας τον στον αριστερό μηρό και ρίχνοντάς τον κάτω. Οπως επισήμανε, για καλή του τύχη δεν του έφυγε το κυνηγετικό όπλο από τα χέρια και όταν το αγριογούρουνο προσπάθησε να του ξαναεπιτεθεί δεν έχασε την ψυχραιμία του και από κοντινή απόσταση το πυροβόλησε και το σκότωσε.
Στη συνέχεια έδεσε προσωρινά με την μπλούζα του την πληγή στο αριστερό πόδι του βάθους 5 εκατοστών και με τη βοήθεια του φίλου του κυνηγού πήγε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τις πρώτες βοήθειες. Το αγριογούρουνο που του επιτέθηκε ήταν ένα αρκετά μεγαλόσωμο ζώο βάρους περίπου 130 κιλών, ενώ όπως μας είπε έχει δεχθεί επίθεση ακόμη τέσσερις φορές από αγριογούρουνο, χωρίς όμως ποτέ στο παρελθόν να τον έχουν χτυπήσει. Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα