Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: Εκπλήσσομαι με την ψυχραιμία που έχουν επιδείξει οι Έλληνες...

Stefanos
Tzoumakas
Η Ελλάδα είναι η χώρα που χρεοκόπησε και δεν τιμωρήθηκε κανείς. Ανομία, έλλειψη ισονομίας, έλλειψη ευκαιριών και φτώχεια προκαλούν βία. Δεν λέω πως συμφωνώ• λέω πως το βρίσκω λογικό και αναμενόμενο.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που οι μαφιόζοι ολιγάρχες αγόρασαν όλα τα σάπια ΜΜΕ και τις ποδοσφαιρικές ομάδες και διατηρούν στρατιές από μπράβους και χουλιγκάνους• η επίθεση στα γραφεία του Έθνους του Ιβάν Σαββίδη μάλλον δεν έγινε από αναρχικούς.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που στη φυλακή είναι η Ηριάννα, που όλοι -και οι δικαστές- ξέρουν πως είναι αθώα.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι νέοι της -αν δεν είναι γόνοι της οικονομικής ελίτ- θα πρέπει να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να ζήσουν.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που κάποιοι θεώρησαν πως το θέμα της χρεοκοπίας έκλεισε με το «Μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλού, ξεχνώντας πως, αφενός κανένας εισαγγελέας δεν κάλεσε τον Πάγκαλο που παραδέχτηκε πως έφαγε και αφετέρου πως «αφού τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, αυτό σημαίνει πως ό,τι βλέπουμε γύρω μας -σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, κότερα κλπ- είναι αποτέλεσμα κλοπής και όχι τίμιας εργασίας. Άρα, αφού είναι κλοπιμαία, δεν

υπάρχει λόγος να τα σεβαστεί κάποιος• μπορεί να τα κάψει, να τα ανατινάξει και να σκοτώσει τους ιδιοκτήτες τους. Και ποιος ‘δικαιούται’ να το κάνει αυτό, αφού τα ‘φάγαμε μαζί’; Μα αυτός που δεν έχει τίποτε από όλα αυτά, αυτός που δεν ‘έφαγε’»
Εγώ πάλι εκπλήσσομαι με την ψυχραιμία που έχουν επιδείξει οι Έλληνες από την χρεοκοπία της χώρας και μετά.
Περίμενα να έχουν συμβεί χειρότερα περιστατικά αυτά τα χρόνια από σπασίματα βιτρινών, συμβολικές καταλήψεις και απειλές σε γιατρό με την κατηγορία πως παίρνει φακελάκι.
Μάλιστα, μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έχω την εντύπωση πως επικρατεί σχετική ηρεμία• ειδικά, αν σκεφτείς τι έχει συμβεί από τότε και μετά.
Όταν σε μια χρεοκοπημένη και διαλυμένη χώρα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και ισονομία -αν όχι απόλυτη, που είναι ουτοπία, κάποια αίσθηση ισονομίας, τέλος πάντων- αλλά επικρατεί ανομία, βρίσκω απόλυτα λογικό ο καθένας να πιστεύει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα