Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αποχώρησε από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης - Πούλησε τις μετοχές σε ρωσική εταιρεία


Ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας δεν προτίθεται πλέον να συμμετάσχει στις εξελίξεις στο Mega, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο.
Όπως ενημέρωσε το μεγάλο Κανάλι ρώσος επιχειρηματίας- στην κατοχή του οποίου βρίσκονται πλέον οι μετοχές που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης απο τον Φώτη Μπόμπολα- ο κ. Σαββίδης δεν πρόκειται ούτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε και να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, στον οποίο πούλησε τις μετοχές του Μega ο Ιβάν Σαββίδης.
Η τελευταία εξέλιξη πάντως, η οποία έσκασε σαν βόμβα στην Μεσογείων, είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Σαββίδη οτι δηλαδή σκοπεύει να ρίξει στο Μega ακόμα και 25 εκατομμύρια ή ότι θέλει να εξοφλήσει τους απλήρωτους εργαζομένους. Αγνωστα παραμένουν τα σχέδια του ομογενή επιχειρηματία για το κανάλι «Ε».
Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Μega βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και μέχρι το τέλος του μήνα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει. Οι βασικοί μέτοχοι του μεγάλου καναλιού, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πρόταση που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή απο τις Τράπεζες. Σε αντίθετη περίπτωση, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δημιουργούνται υποψίες για πιέσεις που ασκήθηκαν στις Τράπεζες, να απορρίψουν την πρόταση.
Εφόσον η πρόταση των μετόχων του Μega γίνει δεκτή, τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν και εντός του 2018 το κανάλι θα βγεί και πάλι στον αέρα. Το business plan που έχει εκπονηθεί, προβλέπει την μετακόμιση του Μega στις εγκαταστάσεις του Star, μείωση του προσωπικού, περιορισμένες παραγωγές και πλήρη αξιοποίηση της «βιβλιοθήκης» του καναλιού (τα παλαιά του σίριαλ δηλαδή) και φυσικά και ενημερωτικό τομέα, σε συνεργασία με το Star, για λόγους οικονομίας.  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα