Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Εξάμηνη πλέον η ασφαλιστική ενημερότητα

Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας έξι μηνών θα χορηγείται στο εξής σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους. Εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος ορίζει ότι η συγκεκριμένη διευκόλυνση θα παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι εισφορές πριν από την χορήγηση της βεβαίωσης, έχουν καταβληθεί κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα η βεβαίωση που χορηγείται είναι μηνιαίας διάρκειας. Συνολικά, οι αλλαγές που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εγκύκλιο είναι οι ακόλουθες:
1. Προβλέπεται η χορήγηση βεβαίωσης 6μηνης (αντί μηνιαίας) διάρκειας σε φυσικά πρόσωπα που είναι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, εφόσον έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για όλο το χρονικό διάστημα που προηγείται της χορήγησης της βεβαίωσης.
2. Ειδικά για το διάστημα από 1-1-2017 και μέχρι την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών βάσει των εισοδημάτων του 2016, ο ασφαλισμένος θεωρείται ενήμερος εφόσον έχει καταβάλει, κατ’ ελάχιστον, το ποσό που αντιστοιχεί στην κατά περίπτωση κατώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους μήνες που προηγούνται της χορήγησης της βεβαίωσης.
3. Για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους που κατά το έτος 2017 απασχολούνται παράλληλα και ως μισθωτοί, θα λαμβάνουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για την μη μισθωτή τους δραστηριότητα, εφόσον δεν βαρύνονται με οφειλές προηγούμενων ετών, χωρίς τον έλεγχο της καταβολής της ελάχιστης, κατά περίπτωση, εισφοράς, δεδομένου ότι καταβάλουν ήδη την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά από τη μισθωτή απασχόληση. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα