Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

“Ραβασάκια” για δημοτικά τέλη στέλνει ο Δήμος Τριφυλίας


Ξεκίνησαν να φτάνουν από το Δήμο Τριφυλίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κυπαρισσία “ραβασάκια” για τα δημοτικά τέλη και του ΤΑΠ 2016 και 2017, για όσα ακίνητα δεν γίνονται χρεώσεις μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.
Οσοι ήδη τα έχουν παραλάβει βλέπουν υπέρογκα ποσά χρεώσεων, σε αρκετές περιπτώσεις της τάξεως των 500 ευρώ και σε κάποιες άλλες ακόμα και μερικών χιλιάδων ευρώ.
Οπως είναι φυσικό στους ιδιοκτήτες έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς τα ποσά δεν είναι μικρά και καθημερινά φτάνουν διαμαρτυρόμενοι στο δήμο. Ωστόσο για να απαλλαγούν από αυτά θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή ότι είναι ημιτελή, προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα που σημειώνονται στην επιστολή που λαμβάνουν μαζί με το λογαριασμό.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα τέλη ζητούνται μόνο από τους ιδιοκτήτες του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας που είχε καταλόγους, ενώ για τις άλλες δημοτικές ενότητες ακόμη δεν έχουν ζητηθεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι κατάλογοι τώρα ετοιμάζονται. Είναι φυσικό λοιπόν αρκετοί να αναρωτιούνται αν ο δήμος είναι δύο ταχυτήτων, με κάποιους να καλούνται να πληρώνουν και κάποιους να… περιμένουν. Επίσης όπως μας έλεγαν αρκετοί ιδιοκτήτες, αναρωτιούνται με ποιο σκεπτικό ο δήμος επέλεξε να στείλει τα δύο έτη μαζί, με αποτέλεσμα να είναι υπερφουσκωμένοι οι λογαριασμοί και δεν έστειλε τα περσινά στην ώρα τους.
Το όλο ζήτημα πάντως φαίνεται να έχει δημιουργηθεί γιατί πλέον προκειμένου να αποδειχθεί ότι ένα ακίνητο δεν χρησιμοποιείται, ζητούνται επιπλέον δικαιολογητικά και όχι μόνο μια υπεύθυνη δήλωση όπως στα παρελθόντα έτη. Συγκεκριμένα, προκειμένου να απαλλαγούν από τα συγκεκριμένα τέλη, σε περίπτωση που τα ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ, από την οποία να προκύπτει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι μη ηλεκτροδοτούμενο και υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δεν γίνεται καμία χρήση του ακινήτου και αυτό παραμένει κενό, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1, άρθρ. 5 του ν.3345/2005. Για τα ημιτελή πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του επιβλέποντος μηχανικού της οικοδομής ότι το ακίνητο δεν έχει αποπερατωθεί και είναι ημιτελές.
Η προθεσμία υποβολής των συγκεκριμένων δικαιολογητικών είναι 30 ημέρες από την παραλαβή του εγγράφου που θα παραλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα γίνεται η βεβαίωση των ποσών που τους έχουν κοινοποιηθεί.
Κ.Μπ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα