Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Στην «φάκα» της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην «φάκα» της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικάΠέντε άτομα συνελήφθησαν, ενώ άλλα δύο αναζητούνται, τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση εισάγοντας και διακινώντας ναρκωτικά, ακόμη και σε ανήλικους, σε περιοχές των βορείων προαστίων.
Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 22, 24, 26 και 30 ετών, καθώς και μία 57χρονη, μητέρα δύο εκ των δραστών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος, από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία τα οποία προωθούσε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση. Ο 30χρονος, με τη βοήθεια του 26χρονου αδελφού του, αποτελούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο με τα χαμηλότερα στελέχη της σπείρας

και κατείχε τον κεντρικό ρόλο στην διανομή.
Οσον αφορά την 57χρονη μητέρα τούς παρείχε τα μέσα για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς, που συμμετείχε στη διακίνηση, διέθετε τα ναρκωτικά ακόμα και σε ανήλικους.
Από τις κατ' οίκον έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2.580 γραμμαρίων, αμφεταμίνη βάρους 11,8 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 6.530 ευρώ και 200 πλαστά χαρτονομίσματα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (dikaiologitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα